Kad sam videla ovaj recept znala sam da ću da ga isprobam ,jer mi se slika jako dopala, samo nisam znala kada ću, danas je najzad došao na red i preporučila bih vam ovaj recept...uz neku salaticu ili turšiju,odličan ručak.
Lile, znam da pratiš moj blog i od srca ti hvala na ovoj fantastičnoj ideji,uživali smo u ovom ručku.
Sastojci za ćuftice:
250 do 300 g mlevenog mesa po izboru
1 jaje
1 veći krompir
2 kašike sitno iseckanog peršuna
3 čena sitno iseckanog belog luka
zeleni deo praziluka
1 deblje parče hleba
mleko da se hleb potopi
po ukusu začini; biber, vegeta, tucana ljuta paprika,so
Sastojci za preliv:
4 jaja
300 g kisele pavlake
50 ml pavlake za kuvanje
175 g brašna
1 kašika vegete
malo bibera
1 kašika sitno iseckanog peršuna
8 g praška za pecivo
i još:
200 g rendanog kačkavalja ( Gouda )
Priprema:
Prvo napraviti ćuftice.
U veću zdelu staviti mleveno meso, začine, jaje, narendani i oceđeni krompir ( krompir koristim da mi ćuftice budu mekše , vi ako nećete, ne morate ni stavljati krompir ) i oceđen hleb od mleka ( koji ste prethodno potopili u mleko, ja sam skinula koricu od hleba i koristila sam samo sredinu ). Ako nećete da koristite hleb, dodajte od 50 do 75 g prezli od hleba ali njih dodati tek na kraju i dodavati samo onoliko koliko je potrebno da možete da pravite ćuftice a da nisu premeke, dodati sitno iseckan peršun i beli luk. Praziluk očistiti od onih spoljnih debljih listova i one unutrašnje zelene delove dobro oprati i iseckati veoma sitno i dodati smesi i sve to izmešati i praviti ćuftice od smese.
Napravljene ćuftice staviti na tanjir i ostaviti u frižider dok vi pripremite preliv i izrendate sir.
U veću zdelu staviti jaja i umutiti ih žicom, dodati vegetu i biber, kiselu pavlaku i tečnu pavlaku ( može i punomasno mleko ) i iseckan peršun i na kraju dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo.
Vatrostalnu posudu veličine 18cm X 27cm podmazati ili prekriti papirom za pečenje i sipati preliv, preko preliva naređati prethodno napravljene ćuftice.
Posuti sa izrendanim sirom.
Staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C i peći oko 45 minuta ili dok vam fino ne porumeni.
Ostaviti da se malo ohladi, iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno!!!!
Kako je ovo dobro! I jako dekorativno, a u ukus ne sumnjam uopšte!
ОдговориИзбришиHvala Suzyce...nama se jako dopalo i bio nam je odličan ručak uz zelenu salatu.Pozdrav.
ИзбришиZorice moja, meni je velika cast sto se upravo moj recept nalazi ovde u tvoja izvedba! Puuuno ti hvala i drago mi je da ti se dopao i prenela ovde1 Pusa..!
ОдговориИзбришиLile, zadovoljstvo je moje i žao mi je što nisam ovo jelo napravila ranije...mi smo se oduševili. Još jednom, veliko hvala tebi i Nataši na ovoj fantastičnoj ideji. Grlim te.
ИзбришиRewelacyjny pomysł! Taki obiad bardzo mi się podoba:)
ОдговориИзбришиPlease, go ahead...you will love it.Thanks a lot.
ИзбришиBogme čim mi se najave neki gosti ovo ću isprtobati!
ОдговориИзбришиVesna, nemoj čekati tako dugo...ja sam napravila ovo za nas dvoje i imali smo za ručak i večeru i zaista smo uživali. Topli pozdrav.
ИзбришиOvo je jako dobro ! Super da si isprobala recept i da si to podijelila sa nama, bilježim ga odmah i ide na isprobavanje !
ОдговориИзбришиHvala ti draga moja Branka i nećeš se pokajati ako isprobaš.Topli pozdrav.
ИзбришиOvo nisam nikad ni zamislila a kamoli pravila.A mleveno meso zna da bude dosadno ako ga nekako ne uplift.Super recept:)
ОдговориИзбришиZato treba isprobani recepti da se šire i hvala Bogu za kulinarske i blogovske sajtove. Topli pozdrav za tebe i princezu.Hvala ti puno.
ИзбришиOvo izgleda fenomenalno. Ide na isprobavanje.
ОдговориИзбришиJaviću kako je prošlo, mada unapred znam da će polizati prste ;)
Mi smo se oduševili....Nadam se da će se i tebi dopasti.Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиWhat a nice idea, Zoki, it looks so yummy! :)
ОдговориИзбришиHave a nice evening, my dear friend. :)
Thank you, my dear friend. Enjoy your evening.Hugs and kisses.
ИзбришиIdeja odlična, baš kao što kažete mora ići na isprobavanje :)
ОдговориИзбришиHvala Nataša...tako nje najbolje,prvo probati pa širiti dalje.
ИзбришиOvo je fenomenalno, obavezno moram probati, volimo ćuftice, još ovako pospremljene, odlično!
ОдговориИзбришиHvala Ingrid i baš se radujem da ti se sviđa a sigurna sam da ćeti se i ukus dopasti.Topli pozdrav.
ИзбришиOdlicna ideja i recept!
ОдговориИзбришиHvala Marija:))
ИзбришиPredobro izgleda,svakako isprobam ovaj recept.
ОдговориИзбришиNadam se da ćeti se dopasti. Unapred hvala.
ИзбришиМного вкусни кюфтенца! Благодаря за хубаата рецепта!
ОдговориИзбриши