Musaku volim na svaki mogući način i uvek sam spremna da isprobam nešto novo.
Sastojci:
6-8 velikih brašnjavih krompira (Yukon gold)
1 veća glavica crnog luka,sitno naseckanog
1 mala ljuta papričica,očišćena od semenki i žilica i sitno naseckana
1 mala šargarepa/mrkva sitno iseckana
300 g pilećeg belog mesa, isečenih na sitnije kockice
3 čena belog luka
2 kašike sitno seckanog peršuna
2 komada jaja
200 ml mleka
100 ml kisele pavlake
po ukusu začini; so, biber, vegeta
10-12 šnita tanko sečene po dužini,suve slanine
3-4 kašike ulje za prženje
Priprema:
Pileće belo meso oprati, pa iseći na sitnije kockice.Meso staviti u činiju, dodati biber i vegetu, sve dobro promešati.
Tako marinirano meso dodati prženom luku pa meso pržiti dok ne pobeli.
Dodati sitno seckani peršun, probati da li je potrebno dodati začine, pa sve dobro promešati.
U vatrostalnu činiju u kojoj ćete peći musaku,naseći krompir na tanke šnite da vam pokrije dno posude, srtaviti pola smese od piletine, opet red tanko sečenog krompira da prekrije meso, staviti onu drugu polovinu mesa i završiti sa krompirom.
Poredjati svuda preko krompira šnite suve slanine da vam pokrije sav krompir.
U tiganj, gde ste pržili meso, staviti dva jaja i pomoću žice, malo ih umutiti,dodati mleko i kiselu pavlaku pa sve dobro sjediniti, sipati preko slanine.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko sat vremena ili dok vam krompir ne omekša.
Poslužiti sa zelenom salatom.
Prijatno!!!!!
( Na žalost nemam bolju sliku, ovo je jedna od mojih starijih slika, dodaću sliku preseka čim je ponovo napravim,obećavam,to će biti uskoro )
Moracu probati i sa pilecim mesom; obzirom da volimo musake i da je piletina najcesci izbor kod mojih mushkih, trebao bi biti hit!
ОдговориИзбришиJoj, meni je ona jedno od najomiljenijih jela i mogla bih je jesti svaki dan. Nadam se, da će im se dopasti.
Избриши