U povratku sa godišnjeg odmora, u avionu gledam Food Channel i moju omiljenu Anu Olson, jedan od njenih recepta na tom show-u je bio i ovaj flat bread, jako mi se dopao, jer ja korijander volim,recept delim sa vama.
Sastojci:
250 g brašna
1 kašičica smrvljenih semenki korijandera
1/2 kasšiče praška za pecivo ( 4 g )
1/2 kašičice soli
175 ml gustog,punomasnog jogurta
6 kašika otopljenog putera
po zelji morske,krupnije soli za posipanje
4 kašike svežeg,seckanog korijandera za posuti preko
Priprema:
Dodati jogurt, pa mešati dotle dok se ne sjedini sa brašnom.
Sipati na pobrašnjenu radnu površinu, pa mesiti oko 3 minuta, dok ne osetite testo da je elastično.
Vratiti u posudu, pokriti providnom folijom i ostaviti pola sata.
Izvaditi testo, podeliti na 4 lopte i svaku razvaljati oko 20cm dužine, ovalnog oblika.
U težem tiganju, zagrejati kašiku putera, sačekajte da vam mehurići prestanu biti po površini putera pa staviti testo i peći oko 4 minute, ili dok ne dobijete lepe, zlatno braon tačke po hlebu, okrenuti i isto tako uraditi i sa tom stranom, peći oko 2 minuta.
Ispržen flat bread naredjati u neku posudu pa ga zagrejati u rerni, oko 5 minuta na 150*C, otopiti preostale 2 kašike putera, svaki flat bread premazati otopljenim puterom, posoliti sa krupnom morskom solju, posuti iseckanim korijanderom i odmah poslužiti.
Znam da mnogi od vas ne vole korijander, ovo je stvarno fino, trebalo bi probati. Ovde se čak i ne oseti korijander.
Prijatno!!!!
veoma fino Milice...
ОдговориИзбришиHvala, milice moja.
Избриши