петак, 8. август 2014.

Tart sa pestom i paradajzom

Idealno za večeru ili kao mali zalogajčići sa vašim prijateljima.



Sastojci:

1 lisnato testo
125 ml domaćeg pesta
100 g narendanog parmigiano reggiano
2 veća domaca paradajza, tanko narezanih
1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Lisnato testo rastanjiti u veličini 40cm X 25cm. 2cm okolo testa podignuti na gore da dobijete ivicu oko testa.

Premazati pesto preko testa, ne po ivicama, pa posuti sa izrendanim sirom.

Naredjati tanko sečeni paradajz preko pesta i sira.

Premazati maslinovim uljem podignute ivice lisnatog testa.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190*C do 200*C oko 15 minuta dok lisnato testo ne porumeni.

Prijatno!!!!!

4 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala ti puno, milice....ako hoćeš nešto na brzinu za goste ovo je idealno ili za ručak pored bazena. Pozdrav za vas.

      Избриши
  2. Чудесно предложение, Зори! Много ми харесва, вкусно е със сигурност!

    ОдговориИзбриши