Jedan od mojih recepata iz arhive, ali je idealno vreme za sladoled.
Sastojci:
250 g mascarpone
400 ml pavlake 35% masnoće
200 ml mleka
2 kašike marsala vino
150 g šećera
1 mahuna vanile
biskviti sa ukusom kakaoa i rendana čokolada ( ne mora )
Priprema:
Staviti mleko u šerpicu sa šećerom i rasečenom vanilom i pustiti da provri.
Ostaviti da se ohladi i procediti kroz cediljku, ako vam semenkice vanile ne smetaju, nemojte cediti, samo izvadite šipku vanile napolje. Dodajte pavlaku i sve dobro izmešajte.
U posebnu zdelicu staviti mascarpone sira i Marsala vino i sve dobro izmešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Sipati u smesu od mleka i sve to dobro sjedinite.
Sipati u hladnu posudu i ostaviti u zamrzivač oko 5 do 6 sati, povremeno sa mikserom sve to umutiti.Ja sam koristila mašinu za sladoled,posle 20 minuta mešanja u mašinni, kad vidite da je polusmrznuto, presipati u posudu sa poklopcem, koja može da ide u zamrzivač i ostavite da se stegne ,onoliko koliko je dobro po vašem ukusu ( neko voli mekši sladoled, neko tvrđi ).
Pre služenja izvaditi iz zamrzivača i ostaviti u frižideru oko dvadeset minuta.
Sladoled možete poslužiti na jastuku od biskvita sa kakaom,preliveni sa zaslađenom kafom, ili one koje vi volite i posuti rendanom čokoladom.Mi smo uživali u čaši sa jagodama.
Prijatno!!!!
Is there any left for me? :)
ОдговориИзбришиHugs, my dear Zoki!
Of course...there is some more for you. Have a great weekend, my dear Gery.Hugs:))
Избришиdanas pravim lepi i topao dan prijat ce nam hvalaZOKI
ОдговориИзбришиJoj Rado u pravu si...mi ćemo se sladiti sa tortom i uživati sa našom familijom.Topli pozdrav i neka vam je prijatno:))
Избриши