четвртак, 21. август 2014.

Pečen kukuruz u rerni

Dobili smo od naše Jelene divan svež kukuruz sa farme. Kukuruz obožavamo i nikad nam ga nije dosta i obično ga jedemo kuvanog, nekada dodam začine, nekad ne...ovog puta sam htela da isprobam kukuruz pečen u rerni, ali na malo drugačiji način, koji nikad do sada nisam isprobala.


 Sastojci:
originalni recept 

klipovi kukuruza
so
biber


 Priprema:

Kukuruz ne treba oljuštiti od listova nego samo odseći kukuruznu svilicu i sakinuti samo spoljne listove, ako ima negde da visi nešto sa listova,odseći, da se ne bi zapalilo u rerni.

Oprati ih ispod mlaza vode i da se spoljni listovi malo natope vodom. Nemojte sušiti od viška vode.


 Uključiti rernu na 175*C i kad se rerna zagreje mokar kukuruz staviti direktno na zicu.


Peći oko 35 do 40 minuta a može i manje u zavisnosti kako volite da vam je kukuruz pečen. Ovako pečen kukuruz se veoma lako oljušti i kukuruzna svilica se veoma lako  ukloni sa kukuruza i izuzetno je sladak, e sad, možda je i do vrste a možda zbog ovog načina pripreme.

Pečen kukuruz oljuštiti od spoljnih listova, posoliti, pobiberiti i poslužiti.

Mi volimo da jedemo kukuruz tako što prstima skidamo zrno po zrno i to je jedan od razloga što nisam pripremila premaz, vi uradite kako vi volite.

U originalnom receptu se preporučuje da se pripremi premaz za kukuruz koji se sastoji od:

65 g omekšalog putera
izrendana korica od pola limete
sok od cele limete
2 kašike sitno iseckanog korijandera
pola kašičice mlevene dimljene paprike
so i biber po ukusu

Sve ovo izmešati i premazati preko kukuruza pre nego što počnete da ga jedete

Prijatno!!!!

6 коментара:

  1. I love sweet corn, but I usually make boiled sweet corn. I'm sure that your decision is better. ;)
    Hugs, my dear Zoki!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. This is my first time making it this way and we just loved it. Most of the time I boil it to, but next time I will make it again this way to make sure that is corn sweeter then when is boiled. Thank you and hugs and kisses, my dear friend:))

      Избриши
  2. ništa premaz :) ...kod nas se kukuruz jeo i sada jede samo posoljen :)
    odličan način pripreme...i baš hvala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Snježana,tako je i kod nas kao što kažeš i volimo ga.Ja stavim roze himelajsku so a muž neće ni to. Topli pozdrav.

      Избриши
  3. Nikada nisam probala peći kukuruz u kori, zanimljivi podatak!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nama se jako dopalo i danas sam ga opet tako pekla...najeli smo ga se. Meni je ovako puno slađi od kuvanog.Probaj.

      Избриши