Ovo je nešto što vrlo često pravim u ovim letnjim danima, probajte, vrlo osvežavajuća salata ili kompletan obrok.
150 g bulgura ( krupnijeg ili kuskusa )
1 veza peršuna
1 limun,sok i korica
100 ml dobrog ulja od maslina
10 malih cherry paradajza
1 srednja glavica ljubičastog luka
1 veci krastavac
1/2 naranžaste papike
1/2 žute paprike
5-6 struka mladog luka
2 šipke celera
1/2 crvene paprike
nana sitno iseckana,po želji i ukusu
soli i bibera po ukusu
50 g pečenog i usitnjenog badema
Priprema:
Bulgur preliti sa provrelom vodom, poklopiti i ostaviti dok ne upije svu vodu ( otprilike oko 90 minuta do 2 sata )
Rastresti viljuškom i ostaviti sa strane.
U zdelicu izrendati koricu i iscediti sok od limuna, dodati maslinovo ulje,so i biber i sve umutiti sa malom žicom za mućenje.
Svo povrće oprati i iseckati na sitnije kockice.
Dodati rastrešenom bulguru ( ja nekad pravim isto ovako i sa kuskusom ) preliti sa umućenim prelivom od limunovog soka i sve obro izmešati. Ostaviti nekoliko sati u frižideru, da se ukusi sjedine.
Poslužti kao prilog mesu sa roštilja a može vam biti i kompletan bezmesni ručak.
Po želji, možete dodati isitno iseckano pileće meso.
Rastresti viljuškom i ostaviti sa strane.
U zdelicu izrendati koricu i iscediti sok od limuna, dodati maslinovo ulje,so i biber i sve umutiti sa malom žicom za mućenje.
Svo povrće oprati i iseckati na sitnije kockice.
Dodati rastrešenom bulguru ( ja nekad pravim isto ovako i sa kuskusom ) preliti sa umućenim prelivom od limunovog soka i sve obro izmešati. Ostaviti nekoliko sati u frižideru, da se ukusi sjedine.
Poslužti kao prilog mesu sa roštilja a može vam biti i kompletan bezmesni ručak.
Po želji, možete dodati isitno iseckano pileće meso.
Prijatno!!!!!
uf Zoki, ne znam jeli ljepsi recept ili fotka... savrsenstvo
ОдговориИзбришиHvala ti milice moja. Ova salata nam je često na stolu leti, idealna mi je uz roštilj a može se jesti i bez mesa.
Избриши