четвртак, 14. август 2014.

Bellini sa breskvama

Idealno za društvo ili ako nešto slavite, godišnjicu braka, rođendan ili samo za vas dvoje ...napunite dve čaše, sednite na vašu terasu ili u bašticu i uživajte  jedno u drugom.



Sastojci:

2 breskve + pola za dekoraciju
sok od pola limuna
1 kašika meda
50 ml gustog soka od bresaka ili voda
1 flaša rashlađenog prosseco  penušavog vina ili šampanjca


Priprema:

Breskve opratii, izvaditi košticu iz nje i  iseći je  na kockice. 
Staviti u blender, dodati med,sok od limuna i gusti sok od bresaka i sve to izblendirati u glatku i gustu tečnost. Ako nemate blender, smrvite sa štapnim mikserom.
Procediti kroz cediljku da se oslobodite suvišne pulpe.

U čašu za šampanjac, staviti po 30 ml izblendiranog gustog soka, dodati po šnitu isečene breskve i naliti sa dobro ohlađenim penušavim vinom.


Poslužiti odmah.

Ako imate veću grupu ljudi, stavite u zdelu gusti sok, čaše staviti na poslužavnik, vino držati u posudi sa ledom i pustite da svako napravi sebi po želji. ( ovoliko soka je dovoljno za desetak šampanjskih čaša )

Ovo takođe možete poslužiti i u bezalkoholnoj verziji, ako imate gazirani sok od jabuka ili bezalkoholna penušava vina, koja se obično prodaju u samoposlugama ( bar kod nas u Kanadi )


Živeli i neka vam je prijatno!!!!!

4 коментара: