Paradajz spremljen na ovaj način smo svake godine jeli, zahvaljujući našoj prijateljici,koja ih je spremala.....prvi put ih sama spremam.Dobila sam punu kesu zelenih čeri paradajza od prijatelja i šteta ih je ne iskoristiti.
Sastojci:
ljuti feferoni
beli luk
lovorov list
biber u zrnu
celerov list
500 ml vode
250 ml sirća
2 kašike soli
2 kašike šećera
Priprema:
U veću šerpu staviti vodu,sirće,šećer,so,biber u zrnu,lovorov list i pustiti da provri.
U tegle staviti paradajz,ljute papričice ( ako volite da vam je paradajz po malo ljut, izbosti sa iglom papričice i ako stavljate sitne paradajščiće izbosti i njih sa iglom, bolje će se ukiseliti ) cele čenove belog luka i list celera.
Sve tegle staviti u neku tepsiju i naliti ih sa vrućim prelivom i tako ih ostaviti da se ohlade.
Po potrebi dodati još preliva,zatvoriti tegle i ostaviti ih na hladnom mestu.
Kod nas sirće nije kiselo koliko je kod vas i mi ovde stavljamo odnos voda-sirće 1:1 vama sam u receptu napisala 2:1.
Prijateljica mi je rekla da je jednom pravila sa 2 dela vode 1 deo sirćeta i da joj se pokvarilo.
Jednom, kad otvorite teglu, čuvati u frižideru, mogu jako dugo da stoje.
Uslikana jutros prošlogodišnji,koji još nismo pojeli.
Prijatno i uživajte!!!!
Нема коментара:
Постави коментар