понедељак, 18. август 2014.

Onion rings

Sliku sam videla na FB na LifePress  stranici, tražila originalni link i nisam ga dobila...na kraju sam sama pronašla dosta recepata,koji su mahom svi isti i iz tog razloga ne stavljam link originalnog recepta. Kod nas je bio prilog uz restovani krompir i mi smo uživali u ovom ručku,probajte, možda ćete i vi.


Sastojci:


pola glavice do 1 glavice sweet / luka, koji nije ljut
125 ml ljutog sosa ili kučapa
2 šnite bejkona po jednom kolutu
čačkalice

Priprema:


Luk oljuštiti i seći na kolutove debljine oko 1 do 1.5cm debljine i pažljivo istisnuti kolutove luka.

Svaki kolut luka četkicom premazati sa ljutim sosom ili kečapom ( ako jedu deca ) ili izmešano.

Ja sam koristila sriracha ljuti sos, ali mi uopšte nije bilo ljuto, jer sos icuri sa viškom masnoće dok se peče.


Svaki kolut luka obmotati sa dimljenom slaninom, trebaće vam po dve šnite za svaki kolut, za one manje, dovoljno je jedna šnita i tamo gde ste počeli i završili ubosti čačkalicom da vam se slanina slučajno ne odmota prilikom pečenja.


Peći tako pripremljene kolutove na roštilju ili peći ih prvo u rerni i završiti na roštilju da dobiju lepu boju. Ako nemate roštilj,kad se slaninica ispekla u rerni, staviti samo gornji grejač da radi dok vam fino ne porumeni sa jedne strane, okrenuti i pustiti da i druga strana porumeni.

Nama je bio prilog uz restovan krompir na moj način.


Prijatno!!!!!

8 коментара:

  1. Fantastic!!!! Thank you!!! This is such a smart idea!
    All my best from Austria and a happy happy time
    Elisabeth

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I am very happy that you like it. This is great appetizer ,which we all love it. Regards:))

      Избриши
  2. Can I call this "the real man meal"! :) I'm sure it's very, very tasty, Zoki! And very original, too. Hugs, my dear friend!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh Gery, you are right but I liked it very much to....great when friends get together, with glass of bear. Hugs, my dear friend:))

      Избриши
  3. Това е прекрасно, Зори! Наистина прекрасна идея! Браво!

    ОдговориИзбриши