Leto je i imate puno zeleniša po baštama, evo jednog recepta kako iskoristiti sav taj zeleniš.
Sastojci:
2 kašike ulja
pola glavice crnog luka
2 struka mladog luka
3 jajeta
150 g spanaća, mladih kopriva, zelja ( što god vi volite)
1 kašika seckane mirođije
1 kašika seckanog peršuna
250 ml mleka
2 kašike brašna
100 gizmrvljene fete
50 g izendana mozzarella
Priprema:
Dodati sitno isečen mladi luk, propržiti ga kratko, pa dodati opran i isečen spanać, pržiti dok spanać ne omekša.
Skloniti sa ringle, pobiberiti i posoliti, pa dodati mirođiju i peršun i sve dobro izmešati.
Podeliti u dve manje,vatrostalne, posudice.
Jaja, mleko i dve kašike brašna izmutiti sa žicom za mućenje, pa preliti preko spanaća.
Posuti feta sirom i preko svega posuti rendanom mocarelom.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 25 do 30 min. ili dok vam fino ne porumeni.
Poslužiti toplo uz salatu od svežeg paradajza
Ja sam koristila mlade koprive umesto spanaća,koje sam imala u zamrzivaču
ovo mi se bas dopada Milice...
ОдговориИзбришиdrago mi je, volimo ga i mi. Pozdrav za vas i uživajte u vikenu. XOX
Избришиspanać u kombinaciji sa sirom, vrlo ukusno.
ОдговориИзбришиHvala Nina....jedna od najboljih kombinacija. Topli pozdrav.
Избриши