субота, 9. август 2014.

Spanać i feta sir clafoutis

Leto je i imate puno zeleniša po baštama, evo jednog recepta kako iskoristiti sav taj zeleniš.


Sastojci:


2 kašike ulja
pola glavice crnog luka
2 struka mladog luka
3  jajeta
150 g spanaća, mladih kopriva, zelja ( što god vi volite)
1 kašika seckane mirođije
1 kašika seckanog peršuna
250 ml mleka
2 kašike brašna
100 gizmrvljene fete
50 g izendana mozzarella

Priprema:

Zagrejati ulje pa dodatii sitno seckan crni luk, propržiti 5 do 7 min. da vam omekša.ž
Dodati sitno isečen mladi luk, propržiti ga kratko, pa dodati opran i isečen spanać, pržiti dok spanać ne omekša.
Skloniti sa ringle, pobiberiti i posoliti, pa dodati mirođiju i peršun i sve dobro izmešati.
Podeliti u dve manje,vatrostalne, posudice.


Jaja, mleko i dve kašike brašna izmutiti sa žicom za mućenje, pa preliti preko spanaća.
Posuti feta sirom i preko svega posuti rendanom mocarelom.


Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 25 do 30 min. ili dok vam fino ne porumeni.


Poslužiti toplo uz salatu od svežeg paradajza


Ja sam koristila mlade koprive umesto spanaća,koje sam imala u zamrzivaču

Prijatno!!!!!


4 коментара: