среда, 27. август 2014.

Kobler od borovnica i bresaka

Leto je, imamo obilje svežeg voća, da iskoristimo ono što možemo. Borovnice i breskve izuzetno volim i mogu ih jesti i da mi ih nikad nije dosta.



Sastojci:

Sastojci za testo:

150 g brašna
10 g praška za pecivo
2 g mlevenog đumbira u prahu
prstohvat soli
1 jaje
125 ml mleka
60 g otopljenog i ohlađenog putera
100 g šećera
1 kašičica vanile ili vanilla paste, ako nemate, može i 1 kesica vanilinog šećera

Fil od voća:

500 g svežih borovnica
2 manje breskve
1 i po kašičica gustina
80 ml molase ili 75 g braon šećera
sok i korica od pola limuna

Priprema:

U šerpu staviti oprane borovnice, breskve isečene na komadiće, nemojte ih ljuštiti, dodati molasu ili braon šećer, i u malo vode razmutiti gustin i preliti preko voća i dodati limunovu koricu i sok i pustiti da po malo krčka, oko 3 do 5 minuta.

Skloniti sa ringle i oduzeti od voća oko 200 ml i ostaviti sa strane a ostatak sipati u pekač,koji ste prethodno podmazali sa puterom, veličine oko 20cm X 20cm.


U jednu zdelu staviti mleko,vanilu,jaje i otopljen puter i sve dobro sjediniti.

U drugu zdelu staviti brašno, šećer, đumbir u prahu, prstohvat soli, prašak za pecivo,sve izmešati zajedno i dodavati polako u umućenu smesu od jaja i mešati žicom dok se svi sastojci ne sjedine i ne dobijete glatko testo.

Kašikom sipati testo svuda preko voća i gledajte da pokrijete voće što više možete.

Uključiti rernu na 200*C da se greje.


Preostalo voće, koje ste ostavili sa strane, sipati preko testa.


Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 do 25 minuta dok ne porumeni i ne vidite da voće krčka.
Izvaditi iz rerne, ostaviti na žici da se malo prohladi.

Sipati vruć kobler u činijice i po želji, staviti kuglu sladoleda i poslužiti toplo.


Prijatno!!!!!


6 коментара:

  1. Poslastica i pol ! Joj kako ja ovo volim i baš me mami sa tvojih slika, izvrsno !!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti puno, draga moja Branka. Nadam se da si imala lep odmor sa tvojim curama u Dubrovniku. Grlim te.

    ОдговориИзбриши
  3. Super kombinacija.Pravim često leti meni je to najsočniji kolač

    ОдговориИзбриши
  4. I ja ću se pridružiti klubu ljubitelja koblera. Skoro sam ga pravila, ali samo od bresaka. Prava poslastica za radni dan, ukusna i brzo se sprema.

    ОдговориИзбриши
  5. Nina, u pravu si...brzo a ukusno. Hvala i topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши