петак, 15. август 2014.

Džem od aronije

Kad sam pravila sirup od aronije ostale su mi bobice i šteta ih je baciti, jer još uvek se mogu iskoristiti. 
Ja sam bila veliki srećnik da sam dobila veliku količinu aronije od moje drugarice i biće mi dosta do iduće godine.
Naša aronija nije nešto puno rodila ove godine, ali biće dosta bobica za jednu kesicu.



Sastojci:

Ostaci aronije od pravljenja sirupa 
1 kg šećera
500 ml soka od jabuka



Priprema:

Uzeti bobice aronije iz kojih je oceđen sok, staviti u šerpu zajedno sa šećerom i sokom od jabuka i staviti da se kuva  i kad provri kuvati još 5 minuta.

Skloniti sa vatre i ostaviti nekoliko sati da se džem ohladi.

Vratiti ponovo na vatru i pustiti da provri.

Vruć džem sipati u oprane i sterilisane tople tegle zatrvoriti sa poklopcima.

Uviti tople tegle u ćebe i ostaviti da se potpuno ohlade.



Čuvati ih na hladnom mestu.

Od ove količine trebate dobiti oko 3 tegle od po 500 ml.



Prijatno!!!!!


2 коментара:

  1. ni naša nije pretjerano radila ap sam ih odlučila smrznuti, zimi ću raditi smoothie ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Toliko ima i naša, dovoljno za smoothie i da se pojede po neka cela bobica.Prošle godine je rodila baš puno.Pozdrav za tebe.

    ОдговориИзбриши