Kad sam pravila sirup od aronije ostale su mi bobice i šteta ih je baciti, jer još uvek se mogu iskoristiti.
Ja sam bila veliki srećnik da sam dobila veliku količinu aronije od moje drugarice i biće mi dosta do iduće godine.
Naša aronija nije nešto puno rodila ove godine, ali biće dosta bobica za jednu kesicu.
Sastojci:
Ostaci aronije od pravljenja sirupa
1 kg šećera
500 ml soka od jabuka
Priprema:
Uzeti bobice aronije iz kojih je oceđen sok, staviti u šerpu zajedno sa šećerom i sokom od jabuka i staviti da se kuva i kad provri kuvati još 5 minuta.
Skloniti sa vatre i ostaviti nekoliko sati da se džem ohladi.
Vratiti ponovo na vatru i pustiti da provri.
Vruć džem sipati u oprane i sterilisane tople tegle zatrvoriti sa poklopcima.
Uviti tople tegle u ćebe i ostaviti da se potpuno ohlade.
Čuvati ih na hladnom mestu.
Od ove količine trebate dobiti oko 3 tegle od po 500 ml.
Prijatno!!!!!
ni naša nije pretjerano radila ap sam ih odlučila smrznuti, zimi ću raditi smoothie ;)
ОдговориИзбришиToliko ima i naša, dovoljno za smoothie i da se pojede po neka cela bobica.Prošle godine je rodila baš puno.Pozdrav za tebe.
ОдговориИзбриши