среда, 31. октобар 2012.

Pita sa povrćem

        Još  jedna pita među mnogo drugih.možda će se nekom i dopasti.



Sastojci:

500 g kora za pitu
1 veći plavi patlidžan
1 mala tikvica
1 veća šargarepa
2 male ljutike
1 struk praziluka
4 čena belog luka
1 mala kašičica ljute mlevene paprike
1 kašičica slatke mlevene paprike
pola kašičice bibera
1 kašičica vegetin mediteranski mix
pola kašičice suvog oregana
ako je potrebno soli
kašika dve seckanog peršuna

    Preliv za pitu:

200 ml pavlake
100 ml jogurta
3 jaja

    i još:

malo ulja
malo tople vode

Priprema:

U dublji tiganj staviti nekoliko kašika ulja.

Svo povrće oprati.

Plavi patlidžan iseći na krupnije kocke ( ja ga ne ljuštim u originalnom receptu kaže da se oljušti ) i blanširati vrlo kratko da samo malo omekša. Ocediti ga i preliti sa hladnom vodom i ostaviti u cediljki da se dobro ocedi.

Ljutiku ili crni luk sitno iseckati i staviti da se proprži na zagrejanom ulju.

Dodati dobro opran i isećen na polumesece praziluk i pržiti ga dok ne omekša.

Dodati izrendanu šargarepu i nju propržiti, dodati tikvicu, koju ste isekli na kockice i beli luk i propržiti vrlo kratko.

U sve to dodati oceđen plavin patlidžan i peršun, dodati sve začine po vašem ukusu, dobro sve promešati da se sjedini i skloniti sa šporeta.

Jednu koru premazati sa mešavinom ulja i tople vode, staviti drugu preko te i nju premazati i tako isto uraditi i sa trećom korom. Fil sipati do pola kore i zaviti ih u rolat.



Rolate iseći na manje rolnice.



 Umutiti jaja sa pavlakom i jogurtom i preliti preko isećenih rolatića.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.

Poslužiti toplu sa kiselim mlekom ili čašom piva.

Prijatno!!!!!!

Нема коментара:

Постави коментар