Još jedna pita među mnogo drugih.možda će se nekom i dopasti.
Sastojci:
500 g kora za pitu
1 veći plavi patlidžan
1 mala tikvica
1 veća šargarepa
2 male ljutike
1 struk praziluka
4 čena belog luka
1 mala kašičica ljute mlevene paprike
1 kašičica slatke mlevene paprike
pola kašičice bibera
1 kašičica vegetin mediteranski mix
pola kašičice suvog oregana
ako je potrebno soli
kašika dve seckanog peršuna
Preliv za pitu:
200 ml pavlake
100 ml jogurta
3 jaja
i još:
malo ulja
malo tople vode
Priprema:
U dublji tiganj staviti nekoliko kašika ulja.
Svo povrće oprati.
Plavi patlidžan iseći na krupnije kocke ( ja ga ne ljuštim u originalnom receptu kaže da se oljušti ) i blanširati vrlo kratko da samo malo omekša. Ocediti ga i preliti sa hladnom vodom i ostaviti u cediljki da se dobro ocedi.
Ljutiku ili crni luk sitno iseckati i staviti da se proprži na zagrejanom ulju.
Dodati dobro opran i isećen na polumesece praziluk i pržiti ga dok ne omekša.
Dodati izrendanu šargarepu i nju propržiti, dodati tikvicu, koju ste isekli na kockice i beli luk i propržiti vrlo kratko.
U sve to dodati oceđen plavin patlidžan i peršun, dodati sve začine po vašem ukusu, dobro sve promešati da se sjedini i skloniti sa šporeta.
Jednu koru premazati sa mešavinom ulja i tople vode, staviti drugu preko te i nju premazati i tako isto uraditi i sa trećom korom. Fil sipati do pola kore i zaviti ih u rolat.
Rolate iseći na manje rolnice.
Umutiti jaja sa pavlakom i jogurtom i preliti preko isećenih rolatića.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.
Poslužiti toplu sa kiselim mlekom ili čašom piva.
Prijatno!!!!!!
Sastojci:
500 g kora za pitu
1 veći plavi patlidžan
1 mala tikvica
1 veća šargarepa
2 male ljutike
1 struk praziluka
4 čena belog luka
1 mala kašičica ljute mlevene paprike
1 kašičica slatke mlevene paprike
pola kašičice bibera
1 kašičica vegetin mediteranski mix
pola kašičice suvog oregana
ako je potrebno soli
kašika dve seckanog peršuna
Preliv za pitu:
200 ml pavlake
100 ml jogurta
3 jaja
i još:
malo ulja
malo tople vode
Priprema:
U dublji tiganj staviti nekoliko kašika ulja.
Svo povrće oprati.
Plavi patlidžan iseći na krupnije kocke ( ja ga ne ljuštim u originalnom receptu kaže da se oljušti ) i blanširati vrlo kratko da samo malo omekša. Ocediti ga i preliti sa hladnom vodom i ostaviti u cediljki da se dobro ocedi.
Ljutiku ili crni luk sitno iseckati i staviti da se proprži na zagrejanom ulju.
Dodati dobro opran i isećen na polumesece praziluk i pržiti ga dok ne omekša.
Dodati izrendanu šargarepu i nju propržiti, dodati tikvicu, koju ste isekli na kockice i beli luk i propržiti vrlo kratko.
U sve to dodati oceđen plavin patlidžan i peršun, dodati sve začine po vašem ukusu, dobro sve promešati da se sjedini i skloniti sa šporeta.
Jednu koru premazati sa mešavinom ulja i tople vode, staviti drugu preko te i nju premazati i tako isto uraditi i sa trećom korom. Fil sipati do pola kore i zaviti ih u rolat.
Rolate iseći na manje rolnice.
Umutiti jaja sa pavlakom i jogurtom i preliti preko isećenih rolatića.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko pola sata ili dok vam fino ne porumeni.
Poslužiti toplu sa kiselim mlekom ili čašom piva.
Prijatno!!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар