понедељак, 29. октобар 2012.

Najbolji pečeni krompir

Verovatno će neko pomisliti, da li je ova žena normalna,piše nam o pečenju krompira,pa to svako zna.
U pravu ste, svako zna da ispeče krompir, ali uvek postoje neke male finese koje će doprineti da vam krompir bude bolji i ukusniji---pogledajte i ovaj recept.



Sastojci:

180 g krompira,po osobi
1 kašika maslinovog ulja, po osobi
italijanski začin, ko voli
so i biber

Priprema:

Gledajte da imate krompire istih veličina. Oljuštiti i oprati krompir.

Krompir dobro oprati u hladnoj vodi, jer na taj način ćete odstraniti višak skroba iz krompira.Ako su veliki iseći ih na četvrtine ili kako vi već volite.

U lagano kipućoj vodi prokuvajte krompire oko desetak minuta.

Prokuvane krompire stavljati na jako vruće ulje ili mast,ako više volite, jer će na taj način krompir upiti manje masnoće.

Dobro posolite.

Krompire dobro propržiti sa svih strana da dobiju zlatnu bojic, i posle toga ih prebacite u  u vatrostalnu posudu, dodati italijanski začin po želji, i peći u zagrejanoj rerni na 200*C oko pola sata ili dok vam potpuno ne omekšaju.

Poslužiti sa zelenom salatom.

Recept iz magazina "Zelena Kuhinja"

Prijatno!!!!!!

2 коментара:

  1. Ovo su mi najfini krompiri,to sam joj od jedne bake čula kako se spremaju,i stvarno su savršeni:)

    ОдговориИзбриши
  2. Pravila sam ih i ja na taj način, bez da ih propržim u tiganj nego direktno u vatrostalnu posudu i u rernu. Sviđaju mi se na oba načina, ovaj mi je samo malo više hrskav.

    ОдговориИзбриши