недеља, 28. октобар 2012.

Štrudla na drugačiji način



Svako ima svoju verziju ove štrudle, ovo je jedan od načina na koji ja radim i mi je obožavamo.

Punjenja vam nogu biti razna;sa višnjama, jabukama,orasima makom...

  
 Sastojci:

2 jaja
250 g šećera
200 g griza
200 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
2 kesice vanile
1 pakovanje kora za pitu
200 ml jogurta

 Za fil:

100 g šećera
200 ml vrelog mleka
250 g mlevenog maka ili oraha

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, vanilinim šećerom, dodati ulje, mutiti još malo, dodati jogurt, izmutiti sve zajedno da se sjedini pa toj smesi dodati griz i prašak za pecivo.

Svaku koru premazati ovom smesom a na 4 koru staviti fil od oraha ili maka i uviti kao štrudlu.

Fil:

250 gr mlevenog maka ili oraha, pomešati sa šećerom i preliti vrelim mlekom, sve izmešati i filovati kore kao štrudlu,u slučaju da je retko, dodati još mlevenih oraha.

Peći na 170 C oko 45 minuta, u zavisnosti od vaše rerne.

Ovo je štrudla ali na drugačuiji način a ima ukus baš prave štrudle, kao da ste je pravili sa testom,a možete je filovati sa makom, jabukama, višnjama…izbor je vaš.

     Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар