субота, 20. октобар 2012.

Kiflice sa krem sirom (philadelphia)


Divne kiflice, koje se “tope” u ustima


Sastojci: 500 g krem sira, 500 g neslanog putera, 600 g brašna, džem ili mleveni orasi  po potrebi
i još: prah šećer izmešan sa vanilinim šećerom

Priprema:  Sve ovo zamesiti, podeliti na 4 podjednaka dela, oko 180 do 190 g svaki deo, zaviti u streč foliju i ostaviti u frižider oko sat-dva da se “rashladi”
Posuti brašnom radnu površinu i testo i rastanjiti u što tanje testo. Iseći na onoliko delova na koliko želite da su vam kiflice velike, bolje je kad su manje, filovati gustim džemom ili poparenim orasima izmešanim sa vanilinim i običnim šećerom.
Na pleh u koji cete peći staviti pek papir i ne podmazivati, naredjati kiflice i ostaviti da stoje pola sata, zagrejati rernu i peci na 150*C samo dok blago porumene, više da budu bele.
Posuti prah šećerom ili uvaljati u sitan šećer. Ove kiflice se mogu zamrznuti, ako ćete ih zamrznuti, ne uvaljati u šećer.
Od ove količine dobićete jako puno kiflica i ja obično pravim od pola količine, jer mi je previše a inače nikad ne zamrzavam kolače
   

Prijatno!!!

2 коментара:

  1. hum amei de paixão.
    nossa quantas delicias!!!!
    obrigada por toda essas receitas .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Você é muito bem-vindo e eu estou contente que você gosta de minhas receitas.

      Избриши