среда, 24. октобар 2012.

Grilled cheese



Jedna vrsta toplog sendviča, koji su moje deca obožavala,doduše na malo drugačiji način



Sastojci:

8 parčeta hleba po vašem izboru
putera
4 listića lako topljivog sira

Za punjenje:

2 male ljute papričice ( jelapino ) ili 1 slatka paprika
4 šnite slanine, sitno iseckane
250 g krem sira
120 – 160 g rendanog žutog sira
1/4 kašičice mlevenog kumina
1/2 kašičice belog luka u prahu ( ja sam koristila 3 čena svežeg pasiranog belog luka )
po ukusu soli

Priprema:

Slaninicu sitno iseckati i ispržiti da vam bude hrskava, staviti na kuhinjski papir da se ocedi.

U veću zdelicu staviti krem sir, koji je sobne temperature,dodati sitno seckanu papričicu,koju ste očistili od žilica i semenki, dodati rendani žuti sir, bel luk u prahu ( ja više volim ukus svežeg ) i mleveni kumin,so i oceđenu slaninu i sve ti sjediniti u kompaktnu smesu.

Parčiće isečenog hleba premazati sa omekšalim puterom, pa okrenuti i na stranu koju niste premazali puterom stavite smesu od krem sira, na drugo parče, opet na stranu koja nije premazana puterom staviti listić lako topljivog sira i sve to sastaviti zajedno.

Zagrejte teflonski tiganj na osrednju temperaturu staviti sendvič na stranu na koju ste namazali puterom. Peći dok vam fino ne porumeni jedna strana pa onda okrenite i drugu stranu da se zapeče i sir sa unutrašnje strane se ne otopi.

Možda će vam trebati više parčadi hleba, u zavisnosti koliko volite da imate fila u sredini.

Poslužiti tople sa paradajz salatom.

Originalni recept je odavde.

    Prijatno!!!


Нема коментара:

Постави коментар