четвртак, 25. октобар 2012.

Francuske prženice u obliku baklave


Da ste videli moje oduševljenje kad sam prvi put zagrizla ove prženice…..jede vam se baklava a nemate vremena,pripremite ih na ovaj način za doručak ili poslasticu,potrebno vam je samo 15 minuta,možda i manje.


Sastojci za agdu:

3 kašike meda
3 kašike vode
1/2 naribane (zest)pomorandžine korice
1/2 naribane (zest) limunove korice
1/2 kašičice mlevenog cimeta ili 1 štapic cimeta

    Za baklavu/prženice:

75 g seckanih oraha
10 g seckanog suvog grožđa
1/2 kašičice mlevenog cimeta
2 kašike meda
4 šnite hleba

Za pohovanje:

1 jaje
2 kašike mleka
1 kašičica vaniline esencije
1 kašika soka od pomorandže
1 kašika soka od limuna

   Priprema:

Agda:

U manju šerpicu staviti vodu, med, naribanu koricu limuna i pomorandže i cimet i kuvati dok ne dobijete gušći sirup.

Sklonitio sa ringle pa procediti kroz cediljku.

Nadev:

Naseckati orahe, suvo grožđe pa staviti u manju posudicu, dodati med i cimet i sve dobro sjediniti.

Na dve šnite hleba ravnomerno rasporediti fil i prekriti sa druge dve šnite hleba.
Umutiti jaje  u plići tanjir, dodati sokove od limuna i pomorandže, vanilinu esenciju ui mleko, sve to sjediniti.

U teži tiganj sipati ulje ili puter ( po vašoj želji) pa zagrejati na osrednjoj temperaturi.

Svaki “sendvič” pažljivo uvaljati u smesu od jaja i pržiti sa svih strana dok vam fino ne porumeni.

Prženice preliti sa agdom, dodati još malo naribane korice limuna i pomorandžei poslužiti za doručak ili kao poslasticu.


    
 Prijatno!!!!


Ovaj recept prijavljujem za igricu "ajme, koliko nas je",čestitam našoj novoj domaćici Neveni sa bloga " Hleb i lale",koja nam je zadala novu namirnicu za mesec maj,hleb 

2 коментара: