Volim da isprobam sva slana testa, i ako nisam velikji ljubitelj hleba ali zato pite, pogačice, kiflice volim….
Sastojci:
Potrebno za testo:
500 g brašna tip 500
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
7 g suvog kvasca
30 ml maslinovog ulja
250 ml mlake vode
Sastojci za punjenje:
250 g krem sira
80 g sremskog ili rikota sira
3 čena pasiranog belog luka
2 kašike sitno seckanog peršuna
Za premazati testo:
2 kašike maslinovog ulja
1 umućeno jaje
1 kašičica vode ili mleka
Priprema:
U veću posudu staviti prosejano brašno,dodati kvasac,šećer,so,ulje i vodu i zamesiti glatko i elastično testo.
Testo dobro izmesiti,oblikovati u loptu,premazati sa malo ulja, pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udupla.
Uduplano testo premesiti i podeliti na 20 loptica.
![Hleb punjene kuglice](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vpoQKQ-jxy_XiMHTW5SgK_VKMtPMFtSJoq-TmwxAOQUlsJeMkg4ZB-4QmAJnemM5w-B4jczn9bCRHgAtRsIbbZTmQ6eFAka4VqCVcAjKvFK7FIuHwq87VWAWmWE5nSE3dqgbnu3nSWyw2cmvvhPE6MglSaY0Ai42zsOsMK=s0-d)
Omekšali krem sira sjediniti sa sremskim ili rikotom, u zavisnosti koji sir koristite,dodati pasirani beli luk i sitno seckani peršun,sve to dobro sjediniti.
Svaku kuglicu razvaljati oklagijom, u sredinu staviti po pola kašičice ili malo više mešavine sira na sredinu i sve lepo zatvoriti i oblikovati ponovo u kuglicu.
![Hleb punjene kuglice](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uI129T3w70HSp-eRDEc0FiBuai83llQIBMNacgdcPjR5AK5QEziPloAvRQ-MSvOiQA7B9eEXwE92Ql-jJB3HRJn8hPYWRr5QK_QTu7dMCQf5ykGANwLt7sfTCLNlJKZymdJa-CHk2AlfJvGNTvQnVcjY11d-cm8cM2joyU7g=s0-d)
Okrugli plah veličine 22cm do 24 cm podmazati maslinovim uljem ( ja sam koristila pravougaoni pleh) i naređati kuglice.
Premazati sa maslinovim uljem preko njih i svuda između, pokriti ponovo sa providnom folijom i ostaviti da ponovo naraste,oko sat vremena.
Sastojci:
Potrebno za testo:
500 g brašna tip 500
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
7 g suvog kvasca
30 ml maslinovog ulja
250 ml mlake vode
Sastojci za punjenje:
250 g krem sira
80 g sremskog ili rikota sira
3 čena pasiranog belog luka
2 kašike sitno seckanog peršuna
Za premazati testo:
2 kašike maslinovog ulja
1 umućeno jaje
1 kašičica vode ili mleka
Priprema:
U veću posudu staviti prosejano brašno,dodati kvasac,šećer,so,ulje i vodu i zamesiti glatko i elastično testo.
Testo dobro izmesiti,oblikovati u loptu,premazati sa malo ulja, pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udupla.
Uduplano testo premesiti i podeliti na 20 loptica.
Omekšali krem sira sjediniti sa sremskim ili rikotom, u zavisnosti koji sir koristite,dodati pasirani beli luk i sitno seckani peršun,sve to dobro sjediniti.
Svaku kuglicu razvaljati oklagijom, u sredinu staviti po pola kašičice ili malo više mešavine sira na sredinu i sve lepo zatvoriti i oblikovati ponovo u kuglicu.
Okrugli plah veličine 22cm do 24 cm podmazati maslinovim uljem ( ja sam koristila pravougaoni pleh) i naređati kuglice.
Premazati sa maslinovim uljem preko njih i svuda između, pokriti ponovo sa providnom folijom i ostaviti da ponovo naraste,oko sat vremena.
Нема коментара:
Постави коментар