петак, 26. октобар 2012.

Musaka od boranije sa kiselim mlekom



Musaku možemo praviti na sto načina



Sastojci:

1 kg mlade boranije
3+3+2 kašike ulja
2 glavice sitno iseckanog luka
2 mlade šargarepe
1 ljuta papričica
3 – 4 kašike seckanog peršuna
200 g mlevenog junećeg mesa
150 g mlevenog svinjskog mesa
3 – 4 čena pasiranog belog luka
3 jaja
200 ml kiselog mleka
po ukusu začini; Vegetin peper mix, vegeta, biber, na vrh noža mlevena ljuta paprika,vegeta mix za svinjetinu

Priprema:

Sitno iseckati glavicu crnog luka, pasirati beli luk, iseći šargarepicu na sitne kocke, ljutu papriku očistiti od žilica pa i nju sitno naseckati i staviti sve zajedno u veću šerpu u koju ste stavili 3 kašike ulja i pržiti na osrednjoj temperaturi,povremeno promešajte. Kada je na pola prženo, dodati očišćenu,opranu i po dužini sečenu boraniju,poklopiti i dinstati uz povremeno dodavanje mlake vode,dok boranija ne omekša. Na kraju dodati 2 kašike sitno seckanog peršuna i začine po vašem ukusu. Umesto peršuna možete staviti mirođiju, ko je voli.

U tiganj staviti 2 – 3 kašike ulja,dodati sitno iseckanu drugu glavicu crnog luka i meso ( možete koristiti koje god meso želite, ja sam koristila mlevenu teletinu jer ne volim govedinu i dodala sam malo seckanog suvog vrata samo da mi da malo ukus ), sve dok sva voda ne ispari.Dodati začine po vašem ukusu, ostaviti da se prohladi i u tu smesu dodati jedno jaje i kašiku seckanog peršuna i sve to sjediniti.

U podmazanu vatrostalnu činiju staviti pola izdinstane boranije preko nje sipati isprženo meso i prekriti sa ostatkom izdinstane boranije.

Umutiti preostala dva jajeta sa kiselim mlekom ( ako imate ovčje kiselo mleko još je bolje ) dodati malo mleka preliti musaku i sa dve kašike dobro zagrejanog ulja preliti preko musake i peći u zagrejanoj rerni na 225*C oko jedan sat,odnosno dok se musaka ne zapeče.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар