Fenomenalan ručak ili predjelo, za vaše prijatelje i vas...
Sastojci: 375 g lisnato testo,4 kašičice dijon senf sa celim zrnom,oko 300 g pečene / kuvane piletine,4 osrednja braon šampinjona, ( baby bella )4 paradajza šljivara,200 g nekog malo finijeg topljivog sira.sveže mleveni biber,listići bosiljka
Priprema:
Na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti lisnato testo, u pravougaonik veličine,30cm X 20cm.
Iseći na 4 dela, veličine 7.5cm X 20 cm.Staviti isečeno lisnato testo na pleh, prekriven pek papirom.
Premazati svaki deo sa kašičicom senfa, staviti preko isečenu piletinu ( ja sam koristila belo pileće meso, koje sam prethodno ispekla na roštilju a možete koristiti i piletinu, koja je preostala od ručka ili kuvanu piletinu iz supe ) preko piletine isečene šampinjone na listiće, posuti sa jednim delom sira, preko staviti paradajz isečen na kolutove i preko posuti sa vrlo malo izrendanog sira ( ja sam koristila kandski stariji beli cheddar sira a može gouda ), posuti sa sveže samlevenim biberom.
Prijatno!!!!
Zaista fenomenalno i izgleda!
ОдговориИзбришиKad se nema puno vremena ili se gosti najavili...ideja je tu. Pozdrav draga Dubravka.
Избриши