Idealno kao "finger foods" ili za doručak sa jogurtom
Sastojci:
500 g kora za pite
300 g belog sira
150 g blanširanog spanaća
4 do 5 jajeta
panko mrvice
ulje za prženje
Priprema:
500 g kora za pite
300 g belog sira
150 g blanširanog spanaća
4 do 5 jajeta
panko mrvice
ulje za prženje
Priprema:
Kore za pitu iseći na komade kolike rolnice želite da vam budu, naše
kore su ovde manje od vaših, i ja sam svaku isekla na 4 dela.
U jednu zdelu umutiti 2 jaja viljuškom, dodati izmrvljeni beli sir ( ja
koristim kremastu fetu ) blanširan, sitno iseckan i dobro oceđen spanać i
sve to sjediniti. Ja nisam solila jer mi je sir dovoljno slan.
Na svaku četvrtinu kore staviti po kašićicu-dve smese od sira, podviti
krajeve da fil ne iscuri i urolati.Tako raditi dok imate materijala.
Preostala jaja umutiti sa viljuškom a u drugi tanjir staviti panko mrvice ( prave se samo od sredine belog hleba, koji se samelje u multipraktik i osuše u rerni ).
Sipati ulje u tiganj i zagrejati na osrednjoj temperaturi, svaku rolnicu umočiti prvo u jaje pa u mrvice i pržiti dok ne dobijete zlatno braon bojicu.
Poslužiti tople.
Sipati ulje u tiganj i zagrejati na osrednjoj temperaturi, svaku rolnicu umočiti prvo u jaje pa u mrvice i pržiti dok ne dobijete zlatno braon bojicu.
Poslužiti tople.
Prijatno!!!
It's so tasty, Zokie! I like them...
ОдговориИзбришиHave a nice evening!
Thank you Gery, they are tasty and very crunchy.
Избриши