Idealno za sve ljubitelje bele čokolade i ledenih poslastica
Za sladoled
250 g bele čokolade (kuvertura)
320 ml punomasnog mleka
320 ml tečne pavlake
75 g šećera
2 jajeta
1 žumanac
1 1/2 kašike ekstrakta vanile
Za sos od malina:
175 g malina
25 g šećera
250 g bele čokolade (kuvertura)
320 ml punomasnog mleka
320 ml tečne pavlake
75 g šećera
2 jajeta
1 žumanac
1 1/2 kašike ekstrakta vanile
Za sos od malina:
175 g malina
25 g šećera
Priprema:
U manju šerpu sipati mleko i tečnu pavlaku i na osrednjoj temperaturi pustiti da provri.
U jednu posudu staviti čokoladu ( moja je
već na kockice, vaša ako nije, isecite je na sitnije komade) pa
provrelo mleko i pavlaku preliti preko čokolade. Mešati dok se čokolada
potpuno ne otopi.
Stavite na stranu da se vrlo kratko prohladi.
Stavite na stranu da se vrlo kratko prohladi.
Umutiti jaja,žumanac i šećer dok ne dobijete svetlu, gustu smesu.
250 ml vrućeg mleka sipati sasvim polako u smesu od jaja,muteći mikserom ( ovo radite da vam se jaja ne zgrušaju),dodati i ostatak mleka i sve sjediniti mikserom.
Vratiti u šerpu i sve to kuvati, na osrednjoj temperaturi, dok ne dobijete zgusnutu smesu.
Ohladiti na sobnoj temperaturi i onda staviti u frižider za sat vremena da se potpuno ohladi.
Ohlaženu smesu sipati u mašinu za sladoled i pustite da mašina odradi svoje, meni je trebalo 25 minuta da dobijem blago stegnut sladoled.
Vi, koji nemate mašinu, radite onako kako radite i svaki drugi sladoled. Sipati u posudu, staviti sat vremena u zamrzivač, izvaditi dobro promešati sa kašikom i ostavite nazad. Uraditi još jednom tako.
250 ml vrućeg mleka sipati sasvim polako u smesu od jaja,muteći mikserom ( ovo radite da vam se jaja ne zgrušaju),dodati i ostatak mleka i sve sjediniti mikserom.
Vratiti u šerpu i sve to kuvati, na osrednjoj temperaturi, dok ne dobijete zgusnutu smesu.
Ohladiti na sobnoj temperaturi i onda staviti u frižider za sat vremena da se potpuno ohladi.
Ohlaženu smesu sipati u mašinu za sladoled i pustite da mašina odradi svoje, meni je trebalo 25 minuta da dobijem blago stegnut sladoled.
Vi, koji nemate mašinu, radite onako kako radite i svaki drugi sladoled. Sipati u posudu, staviti sat vremena u zamrzivač, izvaditi dobro promešati sa kašikom i ostavite nazad. Uraditi još jednom tako.
Dok se sladoled pravi napravite sos od malina.
Oprane maline i šečer samleti u blenderu ili sa štapnim mikserom.Procediti od semenki. Staviti u frižider.
Ovaj recept prijavljujem za igrucu " ajme,koliko nas je " i čestitam našim novim domaćinima sa bloga Foozdraje koji su nam zadali temu za mesec jun, šumsko voće.
Oprane maline i šečer samleti u blenderu ili sa štapnim mikserom.Procediti od semenki. Staviti u frižider.
Trećinu mekog sladoleda sipati u posudu
preko sladoleda polovinu sosa od malina, preko sosa drugu trećinu
sladoleda, opet ostatak sosa od malina i završiti sladoledom.
Posudu pokriti providnom folijom i ostaviti u zamrzivač da se potpuno stegne. Najbolje je ostaviti preko noći.
Posudu pokriti providnom folijom i ostaviti u zamrzivač da se potpuno stegne. Najbolje je ostaviti preko noći.
Ovaj sladoled se može praviti i sa drugom vrstom voća, po vašem izboru. Ja sam u sosu ostavila komadiće voća jer volim kad ih osetim dok jedem sladoled.
Ovaj recept prijavljujem za igrucu " ajme,koliko nas je " i čestitam našim novim domaćinima sa bloga Foozdraje koji su nam zadali temu za mesec jun, šumsko voće.
It's perfect for me! I love ice cream and it looks really special.
ОдговориИзбришиHave a nice day, Zokie! :)
Thank you Gery....I am not crazy about ice cream but once in a wile I do not mind...this is so god that even I liked it. Hugs and kisses.
Избриши