Idealna poslastica za ove tople letnje dane
Sastojci:
400 g jagoda
100 g malina
100 g kupina
100 g borovnica
300 ml vode
500 g guste kisele pavlake (moja je bila sa 14% masnoće)
100 ml mleka
5 kasika + 70 g šećera
5 punih kašičica želatina (oko 14g )
400 g jagoda
100 g malina
100 g kupina
100 g borovnica
300 ml vode
500 g guste kisele pavlake (moja je bila sa 14% masnoće)
100 ml mleka
5 kasika + 70 g šećera
5 punih kašičica želatina (oko 14g )
Priprema:
Podeliti jagode na pola pa ih izgnjeciti viljuškom ili onom žicom što gnječite krompir za pire . Dodati 300 ml vode i 5 kašika šećera, pustiti da
provri, pa procediti i baciti ostatak pulpe od jagoda.( dobro izgnječiti jagode da izađe više soka )
2 kašičice želatina potopiti u hladnu vodu da omekša i onda dodati
omekšali zelatin u vruć sirup od jagoda, i mešati dok se želatin ne
otopi.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Dok se to hladi, isecite deo jagoda pa stavite na dnu posude u kojoj ćete praviti ovaj desert ( ja sam uzela plastičnu posudu u obliku modle
za kuglof, malo je nakvasila) takođe sam stavila i 5-6 malina, borovnica
i kupina.
Sipati ohlađeni sos od jagoda preko voća i staviti na pola sata u
zamrzivač ( meni je trebalo više od pola sata, tačno 45 minuta).
Potopiti 3 kašičice želatina u 1/3 mleka, ostaviti da nabubri, pa onda
dodati i ono 2/3 mleka, zagrevati stalno mešajući dok se želatin otopi,
ostaviti da se ohladi.
Kiselu pavlaku viljuškom izmešajte sa 70 g šećera pa dodati ostatak
borovnica, maline nemojte dodavati, one su premekane, njih ćete
stavljati u kremu dok sipate u kalup.
Kašikom sipati kremu od pavlake na sos od jagoda (koji treba da bude čvrst) stavljati maline, dok ne završite sa kremom od pavlake.
Ostaviti u frižider najmanje 4 sata, najbolje preko noći.
Da istresete poslasticu iz kalupa, najbolje je zaroniti u vruću vodu, kalup do ivica,staviti tacnu odozgore i okrenuti.
Prijatno !!!!
Ovaj recept prijavljujem za igrucu " ajme,koliko nas je " i čestitam našim novim domaćinima sa bloga Foozdraje koji su nam zadali temu za mesec jun, šumsko voće.
Zokie, it looks so yummy... I like your idea, it's nice! :)
ОдговориИзбришиI take a piece of this dessert and start dreaming...
Have a nice day, dear friend, and thanks for sharing! :)
Thanks a million!!! I was thinking of you when I was writing this post and I wish that I can give you a piece of this dessert so you can enjoy as much as,my friends and I, enjoyed.Have a wonderful day.Hugs for you.
ИзбришиOh, Zokie, I've just seen your comment! Thank you so much, that's very kind of you! And maybe we will share our cooking creations some day in real life, no one knows. :)
ИзбришиThanks again, dear friend!
Maybe one day, you never know when our pats can cross.Hugs and kisses.
ИзбришиDraga Zorice ovakvi deserti su baš kao naručeni za ovo vrijeme,ukusni,lagane pripreme nema bolje!
ОдговориИзбришиHvala ti na još jednom finom receptu,veliki pozdrav!
Hvala ti Nelyce moja i pozdrav za tebe.
Избриши