недеља, 09. јун 2013.

Rolnice sa kremom od vanile

Najlepsa krema, koju sam ikada do sada probala.Moze se koristiti i za princes krofnice a recept je preuzet odavde



Sastojci:

500 g lisnatog testa
3 žumanca
1 vanilin šećer
100-150  g  šećera
500 ml    mleka
1 puding od vanile
1 instant želatin fix
nekoliko kapi vanilinog ekstrakta
1 kašika gustina
200 ml    tecne pavlake   


Proprema:

Lisnato testo,razvaljati i iseci na uze trakice, za ovu kremu vam trebaju 24 rolnice.

Namotati na rolnice,koje ste prethodno premazali sa malo putera, pa premazati jednim umucenim jajetom, i peci oko 15 minuta na 200*C.

Skinuti ih sa rolnica i ostaviti da se ohlade.Dok se rolnice hlade, napraviti kremu:
Staviti 350 ml mleka da se kuva, u medjuvremenu umutiti 3 zumanca sa secerom i vanilin secerom ( ja koristim vanilinu gustu pastu umesto secera).

U 150 ml mleka razmutiti puding i 1 kasiku gustina pa sve to sipati u izmucena jaja. Dobro promesati, pa sipati lagano u vrijuce mleko, stalno mesajuci zicom. Kuvati dok se ne zgusne.

Kremu ohladiti.

Umutiti tecnu pavlaku sa dodatkom instant zelatina pa dodati sve to u ohladjenu kremu.

Ostaviti da se ohladi pa napuniti sa hladnom kremom, pomocu sprica za ukrasavanje torti,rolnice.

Posuti prah secerom i posluziti.

Kremu možete napraviti mnogo ranije,samo je prekrite sa providnom folijom da se ne stvori "korica",znači folija direktno na kremu i ostaviti u frižider.


Prijatno!!!


8 коментара:

  1. Vjerujem da je prekrasno,ova krema je divna sigurno,ja nikako da ju probam u ovoj verziji sa rolnicama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti Nelyce voliš kreme, ova je zaista dobra, možeš i čokoladu dodati u nju.( znam koliko je voliš ).Topli pozdrav.

      Избриши
  2. So creamy, so delicious... Well done, Zokie!
    Have a nice evening! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Riquisimos, me comeria ahora mismo un par de estos estupendos rolls. Que tengas una buena semana.

    ОдговориИзбриши
  4. Ima jedno četiri ili pet godina kako mi se kalupi za šaum rolne dure u kuhinji, neotpakovani i nikako da ih upotrijebim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Idealan način kako da ih isprobaš i da ujedno dobiješ odličan desert.Topli pozdrav.

      Избриши