четвртак, 20. јун 2013.

Maline sa domaćom kremom

Divan desert posle malo teže večere, napraviti ranije i ostaviti u frižider i zaboraviti na njega dok ne dodje vreme da ga poslužite,idealan za ove tople dane.


Sastojci:


     340 g malina ili mešavina šumskog voća
     250 ml sok od pomorandže
     250 ml tečne pavlake
     100 g šećera
     2 kašike gustina
     4 limuna sok i naribana korica

Priprema:

U malo hladnog soka izmešati gustin sa žicom za mućenje. 

U šerpicu staviti sok, pavlaku,šećer i sok i koricu od limuna i sve zagrejati do vrenja.

Kad provri, dodati razmućen gustin i kuvati  celo vreme mešajući žicom dok se ne zgusne, nece vam biti gusto kao puding,nego kao malo gušća kremica.

U čaše ili staklene posudice, staviti voće,preliti kremom, opet staviti ostatak voća preko kreme i završiti kremom.

Ukrasiti po vasoj želji sa šlagom ili voćem.

Ostaviti da se ohladi i krema stegne, pa poslužiti.

Po vašoj želji možete dodati u kremu, pre nego  što vam provri malo Grand Marnier likera

Prijatno!!!!!




Ovaj recept prijavljujem za igrucu " ajme,koliko nas je " i čestitam našim novim domaćinima sa bloga  Foozdraje koji su nam zadali temu za mesec jun, šumsko voće.

6 коментара:

  1. Zokie, they look so good! I would take one of these glasses if I could...
    Well done and have a nice day!

    ОдговориИзбриши
  2. Thank you Gery.I wish that you are closer to me so we can enjoy together.Lots of love.

    ОдговориИзбриши
  3. Kako dobro izgleda ovaj dezert u čaši, šumsko voće mu daje posebnu čar...

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala Zoro.....meni je ova krema fantastična i jako je volim. Topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши