Svi volimo pite od sira sa spanaćem, ovo je malo drugačiji način kako da pripremite doručak ili večeru,vama i vašim najdražima.
Sastojci:
250 g mladog spanaća
200 ml tečne pavlake
4 jajeta
po ukusu vegete, bibera
na vrh noža muškatnog oraha
20 g rendane goude sira ili belog cheddar sira
po ukusu izmrvljene fete
1 kašika maslinovog ulja
250 g mladog spanaća
200 ml tečne pavlake
4 jajeta
po ukusu vegete, bibera
na vrh noža muškatnog oraha
20 g rendane goude sira ili belog cheddar sira
po ukusu izmrvljene fete
1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
U veći tiganj staviti kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja pa staviti opran i oceđen spanać da se proprži.
Propržen spanać ocediti a tečnost sačuvati.
Stavti spanać u podmazane, manje, vatrostalne posudice.
U tečnost, koja vam je ostala od spanaća, sipati pola tečne pavlake, pa kuvati dok se ne zgusne, oko 3-4 minuta, dodati malo vegete,bibera i muškatnog oraha.
Na spanać, koji ste stavili u vatrostalne posudice, sipati drugu polovinu tečne pavlake,napraviti mala gnezda u spanaću, pa razbiti po jedno jaje u svako gnezdo.
Preko jaja sipati zgusnuti sos,narendani sir i smrvljenu fetu, pobiberiti još malo.
Stavti spanać u podmazane, manje, vatrostalne posudice.
U tečnost, koja vam je ostala od spanaća, sipati pola tečne pavlake, pa kuvati dok se ne zgusne, oko 3-4 minuta, dodati malo vegete,bibera i muškatnog oraha.
Na spanać, koji ste stavili u vatrostalne posudice, sipati drugu polovinu tečne pavlake,napraviti mala gnezda u spanaću, pa razbiti po jedno jaje u svako gnezdo.
Preko jaja sipati zgusnuti sos,narendani sir i smrvljenu fetu, pobiberiti još malo.
Poslužiti sa prepečenim hlebom i paradajzom, mi smo jeli sa paprikama punjene sirom.
Prijatno!!!!!
Me encanta este plato, una combinación perfecta, me lo apunto para hacer en mi cocina. Un saludo y buen fin de semana
ОдговориИзбришиThank you so much. Enjoy!!!
ИзбришиJako lepo! Dobra ideja za subotnji ili nedeljni dorucak. Znam da nije isto, ali valjda moze i sa zamrznutim spanacem.
ОдговориИзбришиHvala. Samo ga odmrzni prvo i dobro iscedi pre nego što ga propržiš. Topli pozdrav.
Избриши