субота, 15. јун 2013.

Kulfi od maline (Indijski sladoled)

Divna poslastica, koja ce vas rashladiti u ove tople, letnje dane 



Sastojci:

150 g svezih malina
 150 ml kondezovanog mleka
 2-3 kapi vanilinog ekstrakta
 75 ml  pavlake

Priprema:

Ostaviti nekoliko malina sa strane za dekoraciju.

Uzeti cediljku pa sa drvenom varjacom smrviti maline kroz cediljku, da dobijete sok bez semenki. Ne zaboravite da dobro protresere cediljku da ne ostane puno soka na dnu,semenke bacite.


Dodati kondenzovano mleko i 2-3 kapi vanilinog ekstrakta i dobro promesati.


U posebnu posudicu umutiti tecnu pavlaku, pazite da je ne premutite pa dodati smesi od malina, sve dobro promesati. 

Sipati u vecu posudu ili u nekoliko manjih. Ja sam sipala u male remekin posudice.Staviti u zamrzivac, da se kompletno zamrzne, oko 8 sati.  


Pustiti toplu, ne vrelu, vodu preko remekina koje okrenete naopako, da biste mogli lakse da istresete “sladoled” na tacnu. 

Ukrasiti malinama pa ostavite da malo omeksa. U zavisnosti od temperature prostorije to moze biti od 5 minuta do 40.

Ja sam probala i kad je omeksao i odmah iz zamrzivaca, posto ja ne volim omeksali slakoled, vise mi se dopao odmah iz zamrzivaca.

Prijatno!!!!!

Ovaj recept prijavljujem za igrucu " ajme,koliko nas je " i čestitam našim novim domaćinima sa bloga  Foozdraje koji su nam zadali temu za mesec jun, šumsko voće.

6 коментара:

  1. Da li je kondenzovano mleko zasladjeno, posto nema secera u receptu?...sjajnommm...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Mirjana. Jeste, kondenzovano mleko je slatko zato nema šećera u receptu. Topli pozdrav.

      Избриши
  2. Baš me zanima okus čim nađem maline javim rezultate, jako dobra ulaznica.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Fantastičnog je ukusa a tamo gde je kondenzovano mleko i jagode, ne može da bude loše.Topli pozdrav.

      Избриши