четвртак, 13. јун 2013.

Kiflice sa pudingom


Davno nisam mesila ništa ,danas sam malo listala moje stare časopise i kuvarice, jer nekih se moram rešiti,a žao mi je da ih bacim, jednostavno više nema mesta i polako ih pakujem u kutiju i nosim ih u garažu, kad naiđoh na ovaj fini recept.... 





    Sastojci za testo:

     500 g mekog brašna
     20 g svežeg kvasca
     2 dl toplog mleka
     3 kašike šečera
     1 kesica burbon vanilinog šećera
     1 dl ulja
     pola kašike sirćeta
     prstohvat soli
     1 jaje + 1 žumanac

    Sastojci za puding:


     1 kesica pudinga od lešnika
     2 kašike šećera
     2,5 dl mleka

    i još:

     1 belanac
      krupni šećer za posipanje testa ili krupnije mleveni lešnik
      prah šećer


Priprema:

U toplo mleko staviti kašičicu šećera ( od one tri kašike ili dodati ekstra ) kvasac, sve promešati i ostaviti sa strane da kvasac naraste.

U veću posudu za mešenje prosejati brašno i napraviti udubljenje,dodati blago umućeno jaje i žumanac,prstohvat soli, ulje, šećer, vanilin šećer i narasli kvasac i zamesiti dok ne počne da se odvaja od stranica posude. Istresti na radnu površinu i umesiti glatko testo.(ako je potrebno dodati kašiku-dve brašna dok mesite testo, meni nije bilo potrebno )

Oblikovati u loptu,vratiti u posudu za mešenje,pokriti najlonom i odstaviti na toplo mesto,da testo naraste.
Dok testo raste,skuvati puding.Od celokupne količine mleka oduzeti malo gde ćete razmutiti puding a ostatak staviti na provri, zajedno sa šećerom, sipati polako rastvoreni puding u toplo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Po želji, punjenje vam može biti po izboru, puding, džem, nutela,čokolada....
Naraslo testo premesiti i podeliti na male loptice ( moje testo je bilo 900 g i tačno sam imala 18 loptica po 50 g ) svaku lopticu rastanjiti u oval što tanje možete, testo je jako fino za rad,staviti kašičicu smese od pudinga, preklopiti gornji deo preko fila, spoljne strane podviti da fil ne iscuri i ako želite donji deo raseći nožem nekoliko puta da imate ove lepe šare po kiflicama ( ovo sam naučila od moje komšinice Sandy ) i zaviti u kiflicu.
Na pleh staviti papir za pečenje i naređati kiflice. Pokriti ih sa najlonom i ostaviti da još malo naraste.

Umutiti belanac sa viljuškom,premazati svaku kiflicu i posuti sa krupnim šećerom ili krupnije iseckanim lešnikom ( ja sam pola posula sa krupnim šećerom a pola sa chia semenkama )

Zagrejati rernu na 200*C i peći ih oko 15 minuta ili dok vam ne porumene.

Ostaviti da se malo ohlade,posuti sa prah šećerom i poslužiti.
Prijatno!!!!


 Evo i malo cveća iz moje baštice
 
  
 

i još jedan iz iste familije




A procvetao je i moj beli klematis

ovaj cvet obožavam, ne znam kako se zove na srpskom, na engleskom je  maltiski krst




i moj voštani cvet je procvetao, gajim ga u vodi i svake godine ima po jedan ili dva cveta, ovog puta mi je podario dva cveta...a miriše mi cela kuhinja od njega.
 
 

4 коментара:

  1. Tek malopre kad sam kliknula na Vaše ime vidim da mi uopšte ne izlaze u novostima Vaši recepti :-/ A ovaj je baš super i znam da će se i mojoj mami dopasti, ona ovih dana samo mesi neke kifle :-)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Tajana...ja obožavam kifle na svaki mogući način, slatke ili slane, ne biram.Topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. Drago mi je sto sam otrkila da vodite i blog, pa cu sada imati na jednom mestu sve vase divne recepte. Inace sam na coolinarici jos od ranije lajkovala sijaset vasih recepata :)

    ОдговориИзбриши