уторак, 4. јун 2013.

Jagodičak

Vreme je jagoda, izvolite i napravite liker od njih...sutra ću vam ostaviti još jedan recept za fantastičan liker od jagoda.




  Sastojci:

700 g jagoda
650 ml negazirane vode s niskim sadržajem natrijuma
500 g šećera
500 ml alkohola od 90%
sok od 1 limuna

   Priprema:



Oprati jagode u hladnoj vodi,nežno ih obrisati i odstraniti im peteljke.

Izgnječiti ih gnječilicom za pire krompir.

Izgnječene jagode staviti u veću teglu,naliti ih alkoholom ( ja nisam imala ovaj alkohol i koristila sam votku ) zatvoriti teglu sa poklopcem i ostavite da odstoji jedan mesec na mračnom mestu.

Napravite sirup tako što ćete izmešati vodu ( ja nemam ovu vrstu vode, koristim običnu prokuvanu vodu ) sa šećerom i limunovim sokom u šerpi.Pustite da provri na umerenoj vatri pa kuvajte još 5 minuta i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Pomešajte smesu od jagoda i alkohola sa ohlađenim sirupom,ponovo zatvorite i ostavite da odstoji 12 sati.


Jagode dobro iscediti i liker procediti više puta.

     Živeli!!!!

4 коментара: