субота, 22. јун 2013.

Muffini sa borovnicama i tikvicama

Čudna, ali vrlo ukusna, kombinacija i što je najvažnije, maffini su vrlo vazdušasti i mekani




Sastojci:


     3 jajeta
     250 ml ulja
     3 kašičice esencije vanile
     250 g šećera
     300 g tikvica
     420 g brašna
     1 kašičica soli
     1 kašičica praška za pecivo
     1/4 kašičice sode bikarbone
     1 kašika cimeta
     200 g svežih borovnica





Priprema:





Zagrejati rernu na 175*C. Blago podmazati kalupe za maffine.  



U veću činiji za mućenje umutiti jaja, dodati ulje, vanilu i šećer, Dodati narendane tikvice pa polako dodavati brašno koje ste prethodno izmešali sa solju, praškom za pecivo, sodom bikarbonom i cimetom, sve dobro sjediniti pa vrlo pažljivo umešati borovnice. 



Sipati u maffin kalupe.  



Peći maffine oko 20 do 25 minuta ili dok vam čačkalica izadje čista iz testa. 



Ovi maffini su originalno napravljeni da budu minijaturni hlebčići, ali ja nemam te kalupe i baš mi se ne kupuju, jer više ne znam šta ću sa kalupima, ja sam ih napravila u kalupe za maffine. Dobićete 24 maffina.
Ako neko od vas ima te minijaturne kalupe za hlebčiće i ako odlučite da ih pravite u njima, peći kolač oko 50 minuta.



Ohladiti i poslužiti.



Prijatno!!!



Ovaj recept prijavljujem za igrucu " ajme,koliko nas je " i čestitam našim novim domaćinima sa bloga  Foozdraje koji su nam zadali temu za mesec jun, šumsko voće.

2 коментара:

  1. It's strange, but also original, I like it!
    Have a nice day, Zokie! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Thank you Gery. Yes it is strange but very delicious because zucchini adds lot of moisture to the muffins and they are not dry. Somewhere in my posts I have a recipe for cake which is made of zucchini and chocolate and is very tasty, Have a wonderful day.

    ОдговориИзбриши