Čudna, ali vrlo ukusna, kombinacija i što je najvažnije, maffini su vrlo vazdušasti i mekani
Sastojci:
3 jajeta
250 ml ulja
3 kašičice esencije vanile
250 g šećera
300 g tikvica
420 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1 kašika cimeta
200 g svežih borovnica
3 jajeta
250 ml ulja
3 kašičice esencije vanile
250 g šećera
300 g tikvica
420 g brašna
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1 kašika cimeta
200 g svežih borovnica
Priprema:
Zagrejati rernu na 175*C. Blago podmazati kalupe za maffine.
U veću činiji za mućenje umutiti jaja, dodati ulje, vanilu i šećer,
Dodati narendane tikvice pa polako dodavati brašno koje ste prethodno
izmešali sa solju, praškom za pecivo, sodom bikarbonom i cimetom, sve
dobro sjediniti pa vrlo pažljivo umešati borovnice.
Sipati u maffin kalupe.
Peći maffine oko 20 do 25 minuta ili dok vam čačkalica izadje čista iz testa.
Ovi maffini su originalno napravljeni da budu minijaturni hlebčići, ali
ja nemam te kalupe i baš mi se ne kupuju, jer više ne znam šta ću sa
kalupima, ja sam ih napravila u kalupe za maffine. Dobićete 24 maffina.
Ako neko od vas ima te minijaturne kalupe za hlebčiće i ako odlučite da ih pravite u njima, peći kolač oko 50 minuta.
Ako neko od vas ima te minijaturne kalupe za hlebčiće i ako odlučite da ih pravite u njima, peći kolač oko 50 minuta.
Ohladiti i poslužiti.
Prijatno!!!
Ovaj recept prijavljujem za igrucu " ajme,koliko nas je " i čestitam našim novim domaćinima sa bloga Foozdraje koji su nam zadali temu za mesec jun, šumsko voće.
It's strange, but also original, I like it!
ОдговориИзбришиHave a nice day, Zokie! :)
Thank you Gery. Yes it is strange but very delicious because zucchini adds lot of moisture to the muffins and they are not dry. Somewhere in my posts I have a recipe for cake which is made of zucchini and chocolate and is very tasty, Have a wonderful day.
ОдговориИзбриши