понедељак, 17. јун 2013.

Šampinjoni prekriveni suvom slaninom

Mi obožavamo šampinjone i koristimo ih na svaki mogući način,ovaj recepot sam preuzela odavde,  obogatila ga po našem ukusu i uživali u ovom prilogu.



Sastijci:

4 veća šampinjona po osobi
4 do 6 šnita suve dimljene slanine
50 g putera
4 do 6 čena pasiranog belog luka
kašika dve sitno iseckanog peršuna
začini po ukusu; vegeta, biber, crvena mlevena paprika

Priprema:

Šampinjone  oprati, povaditi im drškice i ostaviti ih sa strane.

Sitno iseckati, opran i osušen,peršun ( ako volite možete staviti i malo majčinske dušice ), ispasirati ili takođe sitno iseckati beli luk, pomešati zajedno.
U svaki šampinjon prvo staviti mrvicu putera,na vrh noža od svakog začina koji koristite i na kraju smesu od iseckanog peršuna i belog luka.

Tako napunjene šampinjone naređati u vatrostalnu posudu a između njih staviti njihove drškice ( podjednako su ukusne ),preko šampinjona staviti šnite suve dimljene slanine.

Zagrejati rernu na 200*C i staviti ih da se peku.Peći ih oko dvadesetak minuta.

Poslužiti ih tople kao prilog nekom mesu, idealno je kao predjelo, ili sa mesom sa roštilja. Moču ne bacajte,umakati sa hlebom.

Prijatno!!!!

2 коментара: