уторак, 13. август 2013.

GIBANČICE

Volite pite? Probajte i na ovaj način...idealno za nedeljni doručak, predjelo ili uz pivo sa vašim dragim gostima....


 Sastojci:

500 g  švapskog sira
500 g kora za pitu
3 jajeta
100 ml ulja
50 ml mleka
1 prašak za pecivo
3 ravne kašike    ajvara
so

Priprema:

U odgovarajuću posudu sjediniti dva jajeta, švapski sir, ulje, mleko i prašak za pecivo.
Dodati malo soli po ukusu i polako promešati kako bi se dobila ujednačena smesa.

Pripremljenu smesu podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati ajvar i polako promešati.

Na radnu površinu staviti veće parče folije i preko nje staviti dve kore za pitu.
Gornju koru premazati polovinom smese od sira, urolati je i staviti sa strane.
Preko folije opet staviti dve kore za pitu, premazati gornju koru sa preostalom smesom od sira, pa onaj prethodni rolat staviti na početak ovih kora, pa sve zajedno urolati u jedan rolat.
Ostaviti sa strane.

Tako isto sada uraditi sa filom od ajvara, dve kore pa premazati sa polovinom fila od ajvara, pa staviti na početak ovih kora onaj rolat sa sirom.
Tako još jednom sa dve kore, koje ćete staviti na foliju, premazati drugom polovinom smese od ajvara i onda onaj rolat koji je stajao sa strane od sira i ajvara staviti na početak ovih kora i zaviti sve u jedan veliki rolat.

Zaboravila sam da slikam postupak dok sam ih pravila, uvila sam kuhinjske krpe kako treba da izgleda ( za one koji ne razumeju postupak.Ako je još nešto nejasno, slobodno pitajte.)




Pripremljen rolat zaviti sa folijom pa ga ostavite u zamrzivač da se stegne, a onda ga iseći na komade debljine 2 cm.

Pleh obložiti papirom za pečenje i poslažite isečene komade.
Bočne stranice gibančica premazati umućenim jajetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250°C dok ne porumeni.




Prijatno!!!!!


























Нема коментара:

Постави коментар