Svako je pravi na svoj način, pravim je i ja, onako kako ju je moja mama
pravila....prvi put pravim na ovaj način i jako nam se dopala.Probajte,
možda će se dopasti i vama.
Sastojci:
1 kg narendane bundeve
150 g šećera
75 g suvih kajsija
75 g suvog grožđa
150 g otopljenog putera
100 g seckanih oraha
1 pomorandža
1 vanilin šećer
150 ml vode
1 pakovanje kore za pitu
150 g šećera
75 g suvih kajsija
75 g suvog grožđa
150 g otopljenog putera
100 g seckanih oraha
1 pomorandža
1 vanilin šećer
150 ml vode
1 pakovanje kore za pitu
Priprema:
Bundevu ( ja sam koristila muškatnu bundevu ) očistiti i narendati na krupnu stranu.
U dublju i širu šerpu staviti narendanu
tikvu,šećer, vanilin šećer,koricu i sok od pomorandže, sitnije iseckane
suve kajsije i suvo grožđe i sipati vodu ( ja sam umesto vode sipala 150
ml soka od pomorandže ) i dinstati oko 5 minuta.
Izdinstanu bundevu staviti u cediljku i ostaviti da se ohladi i iscedi. Sok ostaviti sa strane.
Prijatno!!!!
Orahe iseckati sitnije.
Puter otopiti i svaku koru premazati sa njim. .Staviti jednu koru premazati puterom, preko te prve kore staviti drugu i nju premazati sa puterom i tako uraditi i sa ostalim korama..Staviti četvrtinu oceđene bundeve preko kora, posuti sa seckanim orasima i ako volite cimet, možete posuti sa cimetom ( ja sam jedan rolat posula sa cimetom, ostala dva nisam ) i uviti u rolat. Tako uraditi i sa ostala tri rolata ( u mom pakovanju je bilo 16 kora i ja sam imala samo 3 rolata ).Gotove rolate premazati sa otopljenim puterom.
Puter otopiti i svaku koru premazati sa njim. .Staviti jednu koru premazati puterom, preko te prve kore staviti drugu i nju premazati sa puterom i tako uraditi i sa ostalim korama..Staviti četvrtinu oceđene bundeve preko kora, posuti sa seckanim orasima i ako volite cimet, možete posuti sa cimetom ( ja sam jedan rolat posula sa cimetom, ostala dva nisam ) i uviti u rolat. Tako uraditi i sa ostala tri rolata ( u mom pakovanju je bilo 16 kora i ja sam imala samo 3 rolata ).Gotove rolate premazati sa otopljenim puterom.
Zagrejati rernu na 180*C i peći oko pola
sata ili dok vam fino ne porumeni...nekoliko minuta pre, izvaditi
bundevaru, preliti sa sokom koji ste sačuvali i vratiti u rernu da se
dopeče još 3 minuta.
Ohladiti, posuti sa prah šećerom i poslužiti.
Ja nisam imala ni malo ekstra tečnosti posle dinstanja bundeve, dodala sam oko 100 ml soka od pomorandže u šerpu u kojoj sam dinstala bundevu, "ogrebala" ono što je ostalo u šerpi na dnu i prelila preko rolata koje sam zavila i zapekla još 3 minuta.
Ohladiti, posuti sa prah šećerom i poslužiti.
Ja nisam imala ni malo ekstra tečnosti posle dinstanja bundeve, dodala sam oko 100 ml soka od pomorandže u šerpu u kojoj sam dinstala bundevu, "ogrebala" ono što je ostalo u šerpi na dnu i prelila preko rolata koje sam zavila i zapekla još 3 minuta.
Fino, radila sam samo slanu verziju
ОдговориИзбришиHvala Ingrid...slane bundevare volim i ja.Topli pozdrav.
Избриши