Vreme je plavog patlidžana, probajte.
Sastojci:
4 veća plava patlidžana
10-12 češnja belog luka
po ukusu pančete
1/4 kašičice oregano
1/4 kašičice bosiljka
po ukusu mirođije
po ukusu soli, bibera, aleve paprike
1-2 kašike sitno iseckanog peršunovog lista
10-12 češnja belog luka
po ukusu pančete
1/4 kašičice oregano
1/4 kašičice bosiljka
po ukusu mirođije
po ukusu soli, bibera, aleve paprike
1-2 kašike sitno iseckanog peršunovog lista
2 kašike limunovog soka
Priprema:
Oprati 4 veća patlidžana, prepoloviti ih uzduž i špikovati svaku
polovinu sa 2-3 čena belog luka.
Uviti u alu foliju, staviti u tepsiju i
peći oko 40-tak minuta u rerni na 200*.
Kad se ispeče, kašikom vaditi “meso” plavog patlidžana i to još uprziti na maslinovom ulju ( ja sam przila na ulju od semenki grožđa). Može se
isprziti prvo, malo pančete, pa onda “meso” od patlidžana. Sve
izmešati, začiniti po ukusu, servirati na tanjir, posuti peršunovim
lišćem, okolo staviti na kockice isečen ljubičasti luk i jesti sa crnim
hlebom.
Ovo se može servirati kao sendvič, kao što sam uradila ja, ili na male
krakere, sa kolutićima paradajza, kolutićima onog malog ljubičastog
luka, parčicima pršute ili kolutovima kobasice,što god vam je po volji.
Prijatno!!!!
Ovo je recept supruga, moje drage prijateljice Genoveve, koji, na našu veliku žalost, više nije sa nama. Počivaj u miru!!
Nisam ljubitelj plavog patliđžana ali kako si ti od svega napravila predivan sendvič, mogla bih i da ga jedem...
ОдговориИзбришиJoj Zoro moja, ja ga obožavam u svakom obliku.Kod nas ga ima preko cele godine i ja ga spremam bar jednom nedeljno. Topli pozdrav
ИзбришиBaš sam mislila nešto slično raditi, danas sam kupila patlidžan. Mislila sam ga cijelog peći
ОдговориИзбришиIngrid...ja plavi patlidžan obožavam...možeš ga peći i celog. Topli pozdrav.
ИзбришиUh, mora da je fantastično!
ОдговориИзбришиMirjana, jeste...probaj nekada.
ИзбришиOvo je vise od kavijara! Predivno!
ОдговориИзбришиDa znaš da si u pravu.....meni je ovo bio ručak.
ИзбришиIt looks so delicious, the perfect sandwich! Well done, Zokie, enjoy this meal! :)
ОдговориИзбришиThanks a million, my dearest friend.
Избриши