петак, 23. август 2013.

KAVIJAR OD PLAVOG PATLIDŽANA

Vreme je plavog patlidžana, probajte.



Sastojci:

 4 veća plava patlidžana
 10-12 češnja belog luka
 po ukusu pančete
 1/4 kašičice oregano
 1/4 kašičice bosiljka
 po ukusu mirođije
 po ukusu soli, bibera,  aleve paprike
 1-2 kašike sitno iseckanog peršunovog lista
2 kašike limunovog soka

Priprema:

Oprati 4 veća patlidžana, prepoloviti ih uzduž i špikovati svaku polovinu sa 2-3 čena belog luka.
Uviti u alu foliju, staviti u tepsiju i peći oko 40-tak minuta u rerni na 200*. 
Kad se ispeče, kašikom vaditi “meso” plavog patlidžana i to još uprziti na maslinovom ulju ( ja sam przila na ulju od semenki grožđa). Može se isprziti prvo, malo pančete, pa onda “meso” od patlidžana. Sve izmešati, začiniti po ukusu, servirati na tanjir, posuti peršunovim lišćem, okolo staviti na kockice isečen ljubičasti luk i jesti sa crnim hlebom. 

Ovo se može servirati kao sendvič, kao što sam uradila ja, ili na male krakere, sa kolutićima paradajza, kolutićima onog malog ljubičastog luka, parčicima pršute ili kolutovima kobasice,što god vam je po volji.
Prijatno!!!!
Ovo je recept supruga, moje drage prijateljice Genoveve, koji, na našu veliku žalost, više nije sa nama. Počivaj u miru!!

10 коментара:

  1. Nisam ljubitelj plavog patliđžana ali kako si ti od svega napravila predivan sendvič, mogla bih i da ga jedem...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj Zoro moja, ja ga obožavam u svakom obliku.Kod nas ga ima preko cele godine i ja ga spremam bar jednom nedeljno. Topli pozdrav

      Избриши
  2. Baš sam mislila nešto slično raditi, danas sam kupila patlidžan. Mislila sam ga cijelog peći

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ingrid...ja plavi patlidžan obožavam...možeš ga peći i celog. Topli pozdrav.

      Избриши
  3. Ovo je vise od kavijara! Predivno!

    ОдговориИзбриши
  4. It looks so delicious, the perfect sandwich! Well done, Zokie, enjoy this meal! :)

    ОдговориИзбриши