понедељак, 26. август 2013.

PILETINA U SOSU OD PARADAJZA

Za ljubitelje piletine..mi je volimo na svaki mogući način.


    Za sos:

     1/2 glavice narendanog ili jako sitno isečenog luka
     2 kasike ekstra devičanskog maslinovog ulja
     2-3 čena pasiranog belog luka
     600 g svežeg, sitno iseckanog paradajza ili konzerva od 800 g zajedno sa sokom
     1 kašičica suvog oregana ili po ukusu
     1 kašika vegete Natur
     1 kašičica šećera

    Za piletinu:

     4 komada pilećih grudi, bez kostiju
     50 g hlebnih mrvica
     100 g rendanog parmezana
     60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
     8 listova svežeg bosiljka
     120 g mozzarella
     2 jajeta


Priprema:

U osrednju šerpici sipati ulje pa narendati pola glavice crnog luka ili iseći najsitnije što možete.Zagrejati na osrednjoj temperaturi pa pržiti luk 2-3 minute, dodati pasirani beli luk.Pržiti još minut dva, pa dodati paradajz, oregano, vegetu i šećer.  Pržiti oko 12 do 15 minuta, povremeno promešati.

Dok se sos kuva mi mozemo pripremiti piletinu. 

Piletinu oprati , osušiti sa kuhinjskim papirom, pa je stavitu izmedju providne folije i kuihinjskim tučkom “rastanjiti” oko 1cm debljine. Posoliti piletinu.
Pripremiti dve zdele, jednu  zdelu umutiti jaja a u drugu staviti hlebne mrvice sa 50 g parmezana i dobro izmešati. 

U tiganju zagrejati ulje, pa komade piletine prvo staviti u jaja pa onda u hlebne mrvice i u vrello ulje, pržiti oko 3-4 po strani. 

U vatrostalnu činiju staviti 3/4 sosa od paradajza, preko staviti isprženu piletinu, pa preko piletine, na svako parče mesa, staviti ostatak sosa.  

Iseći na krupnije komade listove bosiljka, pa ih razbacati preko sosa i piletine. 

Sir narendati ili iseći na tanke šnite pa staviti svuda preko sosa i piletine. 

Posuti ostatkom parmezana pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 do 25 minuta.

Poslužiti sa skuvanim špagetama ili kao sendvič u nekoj velikoj kifli ili bagetu.

Prijatno!!!!


4 коментара: