Za ljubitelje piletine..mi je volimo na svaki mogući način.
Za sos:
1/2 glavice narendanog ili jako sitno isečenog luka
2 kasike ekstra devičanskog maslinovog ulja
2-3 čena pasiranog belog luka
600 g svežeg, sitno iseckanog paradajza ili konzerva od 800 g zajedno sa sokom
1 kašičica suvog oregana ili po ukusu
1 kašika vegete Natur
1 kašičica šećera
Za piletinu:
4 komada pilećih grudi, bez kostiju
50 g hlebnih mrvica
100 g rendanog parmezana
60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
8 listova svežeg bosiljka
120 g mozzarella
2 jajeta
1/2 glavice narendanog ili jako sitno isečenog luka
2 kasike ekstra devičanskog maslinovog ulja
2-3 čena pasiranog belog luka
600 g svežeg, sitno iseckanog paradajza ili konzerva od 800 g zajedno sa sokom
1 kašičica suvog oregana ili po ukusu
1 kašika vegete Natur
1 kašičica šećera
Za piletinu:
4 komada pilećih grudi, bez kostiju
50 g hlebnih mrvica
100 g rendanog parmezana
60 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
8 listova svežeg bosiljka
120 g mozzarella
2 jajeta
Priprema:
U osrednju šerpici sipati ulje pa narendati pola glavice crnog luka ili iseći najsitnije što možete.Zagrejati na osrednjoj temperaturi pa pržiti luk 2-3 minute, dodati pasirani beli luk.Pržiti još minut dva, pa dodati paradajz, oregano, vegetu i šećer.
Pržiti oko 12 do 15 minuta, povremeno promešati.
Dok se sos kuva mi mozemo pripremiti piletinu.
Piletinu oprati , osušiti sa kuhinjskim papirom, pa je stavitu izmedju providne
folije i kuihinjskim tučkom “rastanjiti” oko 1cm debljine. Posoliti piletinu.
Pripremiti dve zdele, jednu zdelu umutiti jaja a u drugu staviti hlebne mrvice sa 50 g parmezana i dobro izmešati.
U tiganju zagrejati ulje, pa komade piletine prvo staviti u jaja pa onda
u hlebne mrvice i u vrello ulje, pržiti oko 3-4 po strani.
U vatrostalnu činiju staviti 3/4 sosa od paradajza, preko staviti
isprženu piletinu, pa preko piletine, na svako parče mesa, staviti
ostatak sosa.
Iseći na krupnije komade listove bosiljka, pa ih razbacati preko sosa i piletine.
Sir narendati ili iseći na tanke šnite pa staviti svuda preko sosa i piletine.
Posuti ostatkom parmezana pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 do 25 minuta.
Poslužiti sa skuvanim špagetama ili kao sendvič u nekoj velikoj kifli ili bagetu.
Prijatno!!!!
Oh, Zokie, it looks so yummy! I love chicken meat, too, and this one is really nice!
ОдговориИзбришиHave a nice evening, my dear friend! :)
Thans Gery.
ИзбришиOvo je odlično i ja radim na sličan način,Fino i punog okusa, baš pravo ljetni ručak.
ОдговориИзбришиHvala Dilajla.
Избриши