понедељак, 19. август 2013.

SVINJETINA / TELETINA U SOSU OD AJVARA

Još jedan, u nizu, brzih ručkova 


Sastojci:

     600 g svinjskog ili telećeg mesa od buta
     400 g šampinjona
     100 g praziluka
     1 glavica crnog luka
     4 kašike soja sosa
     4 kašike malo ljutkastog ajvara
     2 kašike gustina
     5 kašika ulja
     po ukusu so,biber, vegeta,svež peršun

    Za sos od ajvara:

     1 kašika senfa
     5 kašika ulja
     1 kašika ajvara
     1/2 kašičice ljute mlevene paprike
     2 čena belog luka
     0.5 dl soja sosa


Priprema:


Svinjsko meso a možete koristit i teleće, iseći na kocke,šampinjone na listove,praziluk dobro oprati i iseći ga na kolutove, a crni luk sitno iseckati.

Gustin razmutiti u malo vode pa meso umakati u pripremljenu mešavinu i pržiti na vrelom ulju.

Kada meso omekša, dodati ajvar,soja sos,šampinjone,crni luk i praziluk,sipati preostalu mešavinu gustina i vode i dinstati dok povrće ne omekša,povremeno dodavati po malo vode i promešati.

Kada je povrće omekšalo dodajte ajvar sos, koji ste prethodno napravili, začiniti po ukusu i poslužite.

Ajvar sos:

U dublju posudu staviti kašiku senfa i uz neprestano mešanje postepeno dodavati ulje.Zatim dodati ajvar,sitno seckani beli luk,soja sos i tucanu ljutu papriku,pa sve promešati.

Posuti seckanim peršunom.

Ovo možete poslužiti sa kuvanim krompirom,pire krompirom,pastom, pirinčem ili samo sa hlebom.

Prijatno!!!!!

6 коментара: