Još jedan, u nizu, brzih ručkova
Sastojci:
600 g svinjskog ili telećeg mesa od buta
400 g šampinjona
100 g praziluka
1 glavica crnog luka
4 kašike soja sosa
4 kašike malo ljutkastog ajvara
2 kašike gustina
5 kašika ulja
po ukusu so,biber, vegeta,svež peršun
400 g šampinjona
100 g praziluka
1 glavica crnog luka
4 kašike soja sosa
4 kašike malo ljutkastog ajvara
2 kašike gustina
5 kašika ulja
po ukusu so,biber, vegeta,svež peršun
Za sos od ajvara:
1 kašika senfa
5 kašika ulja
1 kašika ajvara
1/2 kašičice ljute mlevene paprike
2 čena belog luka
0.5 dl soja sosa
Priprema:
Svinjsko meso a možete koristit i teleće, iseći na kocke,šampinjone na
listove,praziluk dobro oprati i iseći ga na kolutove, a crni luk sitno
iseckati.
Gustin razmutiti u malo vode pa meso umakati u pripremljenu mešavinu i pržiti na vrelom ulju.
Kada meso omekša, dodati ajvar,soja sos,šampinjone,crni luk i
praziluk,sipati preostalu mešavinu gustina i vode i dinstati dok povrće
ne omekša,povremeno dodavati po malo vode i promešati.
Kada je povrće omekšalo dodajte ajvar sos, koji ste prethodno napravili, začiniti po ukusu i poslužite.
Ajvar sos:
U dublju posudu staviti kašiku senfa i uz neprestano mešanje postepeno
dodavati ulje.Zatim dodati ajvar,sitno seckani beli luk,soja sos i
tucanu ljutu papriku,pa sve promešati.
Posuti seckanim peršunom.
Ovo možete poslužiti sa kuvanim krompirom,pire krompirom,pastom, pirinčem ili samo sa hlebom.
Prijatno!!!!!
Ovo umakanje mesa u skrobno brasno prije przenja mi je fascinantno; slicno rade Kinezi i njihovo 'brzo-przeno-meso' je fantasticno!
ОдговориИзбришиMeni se dopalo,meso je dosta sočno...hvala ti Jasna.
ОдговориИзбришиDeluje mi odlicno, narocito sos od ajvara:)
ОдговориИзбришиHvala Nale
ИзбришиHvala ti za ideju sta napokon da uradi msa ajvarom koji mi je stalno u frizideru :)
ОдговориИзбришиDrago mi je da sam ti dala ideju. Kod nas retko da može da ostane ajvar...mi ga obožavamo.Topli pozdrav.
Избриши