петак, 16. август 2013.

Punjene paprike sa šampinjonima i kinoa

Za sve vas koji postite ovaj post....



Sastojci: 12 crvenih sušenih paprika, 150 g crnog luka, 100 g barenogintegralnog pirinča, 500 g pečuraka, po ukusu začini/bibera, dsuvog začina,mlevene crvene paprike, 2 kašike seckanog peršunovog lista, 3 kašike ulja, 250 ml soka od paradajza, 2-3 šena belog luka, 100 g praziluka, 100 g quinoa

Priprema: Na ulju propržiti isečen crni luk, dodati iseckan praziluk, dodati naseckane pečurke, malo ih propržiti, pa dodati začine, bareni pirinač (koji ste prethodno skuvali i ocedili od viška vode),skuvanu quinou, propasirani beli luk, peršun i sve dobro promešati.

Suve paprike, koje su prethodno bile potopljene u vodi, napuniti pripremljenim nadevom i poređati u vatrostalnu činiju. Preliti sokom od paradajza i peći oko pola sata u rerni, zagrejanoj na 200*C.

Paprike servirati sa kukuruznim hlebom, ili hlebom po vašoj želji.
Ako nemate suvih paprika u zamrzivaču, koristiti sveže roga paprike i sa njima je odlično posno jelo.

Ja nisam imala suve paprike pa sam ih zamenila sa minijaturnim baburama i umesto pirinča koristila sam izraelski kus-kus sa dodatkom drugih žitarica.

Prijatno!!!!

9 коментара:

  1. Draga Zorice,evo me napokon na tvom blogu,i drago mi je kada me dočeka nešto ovako fino,kao ovo jelo:)
    Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  2. Recept mi se dopao. Gde su paprike, eto mene:) A, ovu varijantu beležim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nale i ja punjene paprike obožavam na svaki mogući način.Hvala i topli pozdrav.

      Избриши
  3. Interesantan recept, nikada nisam punila paprike pečurkama, a kada budeš postavila drugu sliku, videću kako izgledaju, a verujem da su ukusne...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Zoro moja,,,u toku iduće nedelje će ovo sigurno biti na meniju te ću promeniti sliku..ali ako voliš pečurke volećeš i ove paprike.Topli pozdrav.

      Избриши
    2. Nadam se da ćeš videti sliku...danas sam je promenila.Moj muž i ja smo uživali u ovim fantastičnim paprikama, nadam se da ćete i vi. Umesto kinue sam koristila israelski kus-kus sa dodatkom raznih žitarica.Pozdrav.

      Избриши
  4. Paprike punim svim i svacim, ali sa sampinjonima jos nisam probala; one susene su posebne, jer imaju intenzivniji ukus!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jasna...probaj i na ovaj način jednog dana kada vam se ne jede meso.Topli pozdrav

      Избриши