Možda malo smešno da neko piše recept kako se kuva kukuruz, ali sećam se moje mame, dok sam bila dete, kuvala je taj kukuruz tako dugo da mu je i "duša bila skuvana".Lično mislim, da nema potrebe toliko dugo da se kuva i ako želite, probajte da skuvate kukuruz na ovaj način.
Takođe smo skoro bili sa prijateljima na vikendici i ona ga kuva skoro čitav sat...ja sam moj kukuruz izvadila posle deset minuta i jela ga u slast.
Sastojci: kukuruz, voda za kuvanje
Oprati ga i naređati u posudu u kojoj ćete kuvati,naliti sa vodom da kukuruz pliva i poklopiti.
Pustiti da provri i od trenutka kad je provreo kuvati deset minuta.
Isključiti i ostaviti poklopljeno.
Kada se malo prohladi poslužiti posoljen sa malo soli ili premazati sa puterom...izbor je vaš.
Ovako ga kuvam godinama, probajte pa mi javite utiske
Prijatno!!!!
Nije smešno jer meni da je neko večeras rekao da skuvam kukuruz ne bih umela :-)).Sad bih umela.
ОдговориИзбришиDrago mi je da sam pomogla...svi mi učimo jedan od drugog.Topli pozdrav.
ИзбришиI ja ga kuvam dugo i smorim se i ja i šporet dok se ne skuva :) . Obožavam ga i probaću ovako.
ОдговориИзбришиDrago mi je da ćeti pomoći...uživaj.
ИзбришиIsprobano odlicno,kad sam to cula isprva nisam verovala ali reko da probam i stvarno za 10 minuta kuvan :-)
ОдговориИзбришиIzuzetno mi je drago da je uspelo, kod nas se uvek tako kuva i mi uživamo u njemu. Hvala ti i topli pozdrav.
ИзбришиKako za 10 minuta da se skuva kad je tvrd i posle sat vremena kuvanja?
ОдговориИзбришиDragi/a nepoznati/a, ja ne znam koji kukuruz vi imate, ovaj, koji ja koristim skuva se za 10 minuta...hvala na poseti i nadajmo se da ćete moći da skuvate kukuruz za 10 minuta.Topli pozdrav.
Избриши