Bezmesni ručak,uz parče dobrog hleba,koji možete da spremite za 45 minuta
Sastojci:
2-3 kašike ulja od uljane repice ili masti
2-3 čena pasiranog belog luka
1 glavica crnog luka
10cm od struka praziluka
1 crvena paprika
2 kašike brašna
500 ml vode
125 ml belog vina
1 kg šampinjona ili po vašem izboru
1 1/2 do 2 kašike mlevene crvene paprike ( ja koristim dimljenu, vi koju imate )
1 do 1 1/2 kašike mlevene mađarske ljute paprike
2 kašike pirea od paradajza
2 kašike praha supe od pečuraka iz kesice
175 ml jogurta
kisele pavlake za odozgore pre posluženja a i ne mora
1-2 kašike sitno seckani peršun
po ukusu začini; biber, so, vegeta
Priprema:
U šerpu staviti ulje ili mast, u zavisnosti šta koristite i dodati
pasirani beli luk,pržiti veoma krartko,mešajući i dodati sitno isečene
obe vrste luka i pržiti dok vam dobro ne omekša.
Dok se ovo prži očistiti pečurke i iseći ih na šnite,moje su bile velike
i sečene su na pola pa onda na šnite,takođe očistiti i sitno iseći
crvenu papriku, ja sam stavila i jednu malu ljutu papričicu i dodati u
šerpu, smanjiti temperaturu,poklopiti i pustiti da se dinsta/kuva na
tihoj temperaturi, dok pečurke ne omakšaju.
U jednoj zdelici staviti brašno, obe
vrste mlevene paprike,pire od paradajza,prah supe iz kesice,bibera i
vegete, dodati 250 ml hladne vode i sve dobro sjedinite.
Sipati u omekšale pečurke,dodati još vode i belo vino, sve promešati,poklopiti i kuvati na tihoj temperaturi oko 20 do 25 minuta.Ako vam je paprikaš pregust, doliti još malo vode, gustina treba da bude po vašem ukusu.
Sipati u omekšale pečurke,dodati još vode i belo vino, sve promešati,poklopiti i kuvati na tihoj temperaturi oko 20 do 25 minuta.Ako vam je paprikaš pregust, doliti još malo vode, gustina treba da bude po vašem ukusu.
U gotov paprikaš dodati jogurt,promešati, probati da li je potrebna još so i začini.
Sipati u tanjir, posuti seckanim peršunom, dodati kašiku kisele pavlake ili gustog jogurta i sa parčetom finog hleba uživati.
Sipati u tanjir, posuti seckanim peršunom, dodati kašiku kisele pavlake ili gustog jogurta i sa parčetom finog hleba uživati.
Odličan! Volim ovakve ručkove!
ОдговориИзбришиHvala Suzy.Nama je bilo previše mesa na vikend, sad malo bez mesa...a nešto je i puno toplo ovih dana ovde pa ne moram dugo da budem u kuhinji.Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиBiljezim za moje bezmesne ponedjeljke; zvuci odlicno!
ОдговориИзбришиSviđa mi se meatless mondays.Ja takođe pokušavam da meso ne jedemo dva tri puta nedeljno.Topli pozdrav.
Избриши