петак, 9. август 2013.

PITA BEZ KORA

Juče smo imali fantastičan ručak,zahvaljujući ovom odličnom receptu, moje novo upoznate prijateljice sa SC i nadam se našem,skorašnjem susretu.


Sastojci:

250 g šampinjona
 4 do 5 čena belog luka
450 g blanširanog i iseckanog spanaća
4 šnite sušene slanine 
4 jajeta
125 ml mleka
125 ml pavlake za kuvanje
60 g feta sir
kašika-dve rendanog parmezana
75 do 100 g rendane mocarele
sveže samleven biber

Priprema:


 Napuniti šerpu sa vodom i pustite da provri i u provrelu vodu staviti opran i očišćen spanac i skloniti sa ringle. Varjačom mešati spanać dok samo ne omekša ( nema potrebe da se spanać kuva dugo jer će te ga peći ) rešetkastom kašikom izvadidi u cediljku i preliti sa ledenom vodom ( vodu u kojoj je blanširan spanać sačuvajte, ostavite da se ohladi i zalite vaše sobne biljke sa tom vodom, cveće će vam biti veoma zahvalno, ja obavezno zalivam moje orhideje sa tom vodom i daruju me jako lepim cvetovima )Dobro ocediti spanać i sitno ga iseckati. Staviti sa strane.





Ovo si moje orhideje, koje su trenutno u cvatu, a imam ih još,koje trenutno miruju, u našoj je kući preko dvadesetak orhideja, koje ja,sa puno ljubavi i pažnje, negujem...




U dublji tiganj sipati kašiku ulja ili bez ulja, ispržiti sitno iseckanu slaninicu ( ovde može i bez slanine, meni je bilo veoma ukusno sa njom ),dodati sitnije sečene šampinjone, koje ste prethodno oprali i ispržiti ih dok voda ne ispari.Tokom prženja dodati pasirani beli luk.Pobiberiti po ukusu.

Kalup za kiš ( prečnika 22cm ili 9 incha ) dobro podmazati ( ja koristim sprej za pečenje PAM ) i po dnu rasporediditi sitno iseckan spanać, preko spanaća rasporediti ispržene šampinjone i preko šampinjona rasporediti izmrvljen feta sir.

Umutiti jaja sa pavlakom,mlekom i parmezanom i preliti preko feta sira,posuti sa mocarelom i peći, u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C oko 45 minuta ili dok vam sir ne porumeni.

Ohladiti, iseći na komade i poslužiti uz paradajz salatu.

Prijatno!!!!

8 коментара:

  1. Orhideje su Vam prekrasne ! A zna se da su cveću skloni oni koji su mu slični :-))
    A pita fantastična. Odavno nisam videla tako zanimljiv recept za neku slanu pitu ili nešto slično uopšte.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala li ti puno, draga moja Tajana....cveće je moja velika ljubav i umesto da imam baštu sa povrćem moje bašte su pune i prepune cveća, kuće takođe. Ova pita je zaista fantastična.Topli pozdrav.

      Избриши
  2. Predivno cveće, da li ih je teško gajiti?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije... samo je važno da imaju dosta svetlosti i da se redovno dobro zaliju.Ja ih zalivam sa vodom direktno sa česme ili vodom u koju sam blanšrala spanać ili koprive.Stoje uvek ispred prozora koji je okrenut na zapadnu stranu i kad je sunce jako, ja navučem roletne, jer od tog jakog sunca mogu joj izgoreti listovi.Takođe je važno da imaju dosta vlage,specijalno zimi.

      Избриши
  3. The meal is perfect, the flowers are perfect, too. Everything is so beautiful, Zokie, well done! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you Gery so much.Orchids are my favored flowers and I love them very much. Have a nice day!!!

      Избриши
  4. Прекрасный пирог,Zorica,такой яркий и аппетитный:)Орхидеи великолепны,очень нежные и красивые:)

    ОдговориИзбриши