Još jedan način kako napraviti brzo neke grickalice, kad se gosti najave.
Sastojci:
300 g lisnatog testa
175 g mladog kravljeg sira
100 g praške šunke u komadu
2 šumanceta
30 g rendanog parmezana ili grana padana
1 kašičica majčine dušice
2 kašike susama
na vrh noža muškatnog oraščića
po ukusu so i biber
175 g mladog kravljeg sira
100 g praške šunke u komadu
2 šumanceta
30 g rendanog parmezana ili grana padana
1 kašičica majčine dušice
2 kašike susama
na vrh noža muškatnog oraščića
po ukusu so i biber
Priprema:
Izgnječiti sir pa ga pomešati sa 1 žumancetom, parmezanom, malo
muškatnog oraščića, malo sveže mlevenog bibera i ravnom kašečicom
majčine dušice. Šunku usitniti, pa je umešajte u smesu od sira. Začinite
sve sa malo soli i sveže mlevenog bibera.
Testo razvući u krug pa ga podeliti na 12 delova, širine 20cm i dužine
oko 10cm. Staviti po 1 kašiku fila pa ih uviti u kiflice.
Uviti krajeve svake kiflice, naređati ih na pleh, na koji ste prethodno
stavili papir za pečenje. Premazati preostalim žumancetom, umućenim sa
malo soli, posuti ih susamom i peći ih oko dvadesetak minuta u prethodno
zagrejanoj rerni na 200*C.
Poslužiti tople sa jogurtom za doručak ili sa hladnim pivom,za predjelo.
Prijatno!!!!
Zoko, odlično izgledaju! I stvarno je dobro imati lisnatog testa u zamrzivaču, baš za tako neke iznenadne situacije, pa može da se spremi i slano i slatko od njega :)
ОдговориИзбришиHvala Jeko.Pozdravljam vas punoooo.
Избриши