четвртак, 15. август 2013.

LISNATE KIFLICE SA ŠUNKOM I SIROM

Još jedan način kako napraviti brzo neke grickalice, kad se gosti najave.


Sastojci:

    300 g lisnatog testa
     175 g mladog kravljeg sira
     100 g praške šunke u komadu
     2 šumanceta
     30 g rendanog parmezana ili grana padana
     1 kašičica majčine dušice
     2 kašike susama
     na vrh noža muškatnog oraščića
     po ukusu so i biber


Priprema:


Izgnječiti sir pa ga pomešati sa 1 žumancetom, parmezanom, malo muškatnog oraščića, malo sveže mlevenog bibera i ravnom kašečicom majčine dušice. Šunku usitniti, pa je umešajte u smesu od sira. Začinite sve sa malo soli i sveže mlevenog bibera. 

Testo razvući u krug pa ga podeliti na 12 delova, širine 20cm i dužine oko 10cm. Staviti po 1 kašiku fila pa ih uviti u kiflice. 

Uviti krajeve svake kiflice, naređati ih na pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Premazati preostalim žumancetom, umućenim sa malo soli, posuti ih susamom i peći ih oko dvadesetak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C.

Poslužiti tople sa jogurtom za doručak ili sa hladnim pivom,za predjelo.

Prijatno!!!!

2 коментара:

  1. Zoko, odlično izgledaju! I stvarno je dobro imati lisnatog testa u zamrzivaču, baš za tako neke iznenadne situacije, pa može da se spremi i slano i slatko od njega :)

    ОдговориИзбриши