Sastojci:
4 žumanaca
100 g šećera
1/2 kašičice vanilinog ekstrakta
45 gr skrobnog brašna gustina
560 ml mleka
2 breskve iz kompota
100 g šećera
1/2 kašičice vanilinog ekstrakta
45 gr skrobnog brašna gustina
560 ml mleka
2 breskve iz kompota
Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom dok ne postanu svetlo žute boje i vazdušasta,
dodati prosejano oštro brašno ili gustin, i sipati tu smesu u provrelo
mleko, smanjiti temperaturu na tiho i kuvati, stalno mešajući, kad se
zgusnulo pomeriti sa šporeta i mešati još malo dok se prohladi, sipati u
ciniju, pokriti sa providnom folijom da vam se ne stvori korica
odozgore i ostaviti da se potpuno ohladi.
Dve breskve iz kompota dobro ocediti i osušiti kuhinjskim papirom pa ih
samleti u blenderu ili štapnim mikserom, umešati u dobro rashladjenu
kremu i ukrasiti voćem koje imate i poslužiti.
Prijatno!!!!!
Нема коментара:
Постави коментар