Juče smo proveli izuzetno lep dan sa mlađim sinom i budućom snahom...svašta je bilo na stolu od hrane,to je snahin deo posla a mamin deo posla je da napravi kolače,koje oni izuzetno vole,ona posebno.
Sastojci za rolat:
130 g bele čokolade
100 g svenamenskog brašna
4 g praška za pecivo
4 g sode bikarbone
prstohvat soli
150 g šećera
5 jaja
1 kesica vanilinog šećera
Sastojci za fil:
250 ml pavlake
150 g mascarpone sira ( može i bez )
50 g prah šećera
1 kesiva burbon vanilinog šećera
1 kesica krem fix-a
250 do 300 g svežih malina
Sastojci za dekoraciju:
prah šećer
150 ml pavlake
maline za dekoraciju
listići nane ili melise
Priprema:
U veću zdelu staviti jaja,šećer i vanilu i sve umutiti u gustu i svetlu smesu.
Dodati otopljenu čokoladu,koju ste malo prohladili i umutiti sve zajedno da se sjedini.
Pre služenja posuti sa prah šećerom.
Umutiti pavlaku i sa kuvarskim špricom ukrasiti rolat po vašoj želji.Dekorisati sa ostatkom malina i listićima nane ili melise.
Prijatno!!!!
Ovako nešto u životu nisam videla
Izuzetno lep dan, provedem sa svojim najmilijima.
Guys, thank you so much for a wonderful dinner and wonderful time.It was amazing!!! Love you very much...
Njih dvoje, sin i buduća snaha
Naša gošća,moja zaova, suprug, sin i ja..
Moja zaova,suprug,buduća nevesta i ja.
Sastojci za rolat:
130 g bele čokolade
100 g svenamenskog brašna
4 g praška za pecivo
4 g sode bikarbone
prstohvat soli
150 g šećera
5 jaja
1 kesica vanilinog šećera
Sastojci za fil:
250 ml pavlake
150 g mascarpone sira ( može i bez )
50 g prah šećera
1 kesiva burbon vanilinog šećera
1 kesica krem fix-a
250 do 300 g svežih malina
Sastojci za dekoraciju:
prah šećer
150 ml pavlake
maline za dekoraciju
listići nane ili melise
Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
Ukljućiti rernu na 200*C da se zagreje.
Oprati maline i ostavite da se ocede i osuše od vode.
Podmazati pleh od rerne veličine 30cm X 40cm ili sličnih veličina i staviti papir za pečenje.( moj pleh je bio 42cm X 32cm )
Ukljućiti rernu na 200*C da se zagreje.
Oprati maline i ostavite da se ocede i osuše od vode.
Podmazati pleh od rerne veličine 30cm X 40cm ili sličnih veličina i staviti papir za pečenje.( moj pleh je bio 42cm X 32cm )
U veću zdelu staviti jaja,šećer i vanilu i sve umutiti u gustu i svetlu smesu.
Dodati otopljenu čokoladu,koju ste malo prohladili i umutiti sve zajedno da se sjedini.
U drugu zdelu staviti prosejano
brašno,sodu bikarbonu,prstohvat soli i prašak za pecivo ( prosejati sve
zajedno ) i dodati smesi od jaja. Sjediniti sa spatulom nežnim
pokretima.
Sipati u pleh i peći oko 15 minuta ili dok vam blago ne porumeni. ( dok se peče stvoriće se veliki oblak od gornje korice,ne brinite,splasnuće kad rolat izvadite iz rerne )
Sipati u pleh i peći oko 15 minuta ili dok vam blago ne porumeni. ( dok se peče stvoriće se veliki oblak od gornje korice,ne brinite,splasnuće kad rolat izvadite iz rerne )
Pečenu koru prevrnuti na suvu krpu, odvojiti papir za pečenje i uviti u rolat i ostaviti da se ohladi.
Dok se rolat hladi umutiti fil.
Umutiti pavlaku sa prah šećerom,krem fixom, dodati vanilu i mascarpone sir i sve ponovo umutiti da se sjedini.
Odviti rolat,premazati sa umućenom kremom i posuti svuda sa opranim malinama,one koje su vam lepše, ostavite za dekoraciju. Zaviti ponovo u rolat i preneti na tacnu iz koje ćete poslužiti rolat.
Ostaviti u frižider bar nekoliko sati.
Umutiti pavlaku sa prah šećerom,krem fixom, dodati vanilu i mascarpone sir i sve ponovo umutiti da se sjedini.
Odviti rolat,premazati sa umućenom kremom i posuti svuda sa opranim malinama,one koje su vam lepše, ostavite za dekoraciju. Zaviti ponovo u rolat i preneti na tacnu iz koje ćete poslužiti rolat.
Ostaviti u frižider bar nekoliko sati.
Pre služenja posuti sa prah šećerom.
Umutiti pavlaku i sa kuvarskim špricom ukrasiti rolat po vašoj želji.Dekorisati sa ostatkom malina i listićima nane ili melise.
Prijatno!!!!
Ovako izgledaju jesenje boje u Kanadi.Jesen mi je najomiljenije doba godine....ove godine nam je oktobar izuzetno topao i sunčan i zašto da ne uživamo,onoliko koliko nam se pruža prilika.
Nedaleko od Toronta se nalazi deo prirode, ( Cheltenham Badlands ) koji je ona sama izvajala, kao jedan najbolji vajar....
Ovako nešto u životu nisam videla
Izuzetno lep dan, provedem sa svojim najmilijima.
Guys, thank you so much for a wonderful dinner and wonderful time.It was amazing!!! Love you very much...
Njih dvoje, sin i buduća snaha
Naša gošća,moja zaova, suprug, sin i ja..
Moja zaova,suprug,buduća nevesta i ja.
Sin i buduća nevesta
It looks so... I'm speechless... I will steal a piece of this dessert and everything will be perfect. :) Hehe...
ОдговориИзбришиIt's so beautiful, Zokie, well done! Have a nice evening, my friend. :)
There is no more of this cake...but for you...I will make it. Hugs and kisses.
ИзбришиOdlično proveden dan u obitelji i u tako divnoj prirodi.
ОдговориИзбришиHvala Dilajla.
ИзбришиPrelep recept i prelepa priroda. Divno je što znate i uživate u njoj! Sve najbolje!
ОдговориИзбришиSanja,nećeš mi verovati ali toliko dugo živimo u ovom gradu a da nismo znali da jedno stotinak km postoji ova divota, dok nas sin i snaha ne odvedoše juče da vidimo.Ko zna šta sve još nismo videli.
ИзбришиUživajte u tome :) Mislim da i mi u Srbiji, Vojvodini...gde god, imamo puno toga lepog za videti...ali nismo toga ni svesni, jer je to tu, oko nas, pa možda i ne umemo da cenimo.
ИзбришиStvarno zadivljujuća umetnost prirode....A i rolat je,rekla bih,prava umetnost...Ma znam tačno,s ljubavlju je pravljen....Sigurna sam.Pozdrav!!:)
ОдговориИзбришиHvala Sandra...ja nisam mogla da verujem svojim očima kad sam ovo videla.
ИзбришиBaš vam je bilo lijepo, krasan desert. Nepogrešiva kombinacija.
ОдговориИзбришиSasvim si u pravu Tamara, sa decom je uvek najlepše...naši su svi odrasli i na svome.Rolat je bio izuzetno lep. Topli pozdrav.
ИзбришиPredivan rolat, baš na prvi pogled mami uzdahe:) Jako dekorativan i ukusan. A, priroda, mmm, ja bih do besvesti uživala u njoj. Divne fotke i ove zemljane dine vidim prvi put, zaista su zapanjujuće.Lepo, porodično okupljanje:)
ОдговориИзбришиNale, rolat je zaista divan, ni malo sladak a maline mu daju baš onu finu kiselkost koja se idealno slaže sa čokoladnom korom. Topli pozdrav.
Избриши