недеља, 27. март 2022.

Kremasta supa od brokolija i ječma

 Obično kad jedemo čorbe gledamo da nam to bude obrok koji će nas držati site do onog sledećeg obroka, ili pored ovakvih čorbi pojedemo po neki sendvič i to nam je dovoljno za ručak...ne zaboravite, mi smo u godinama kad nam nije potrebno da previše jedemo, što manje to bolje za nas, jer desi nam se da nekad jedemo malo obilnije obroke i kasnije nego što obično ručamo i onda nam nema spavanja jer smo pretovarili stomak sa hranom i ako obavezno hodamo uveče sat vremena.

Sastojci: oko 300 do 400 g svežeg brokolija, 1 struk praziluka ili 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 100 g svežeg ili smrznutog spanaća, 40 g ječma, maslinovo ulje, so, biber, suvi začin, 750 do 1l povrtne supe ili vode

Priprema: Brokoli očidstiti ali drške nemojte bacati, oljuštite ih i iseći na sitne kockice, takođe i brokoli iseći na sitnije delove.

Ječam očistiti, naliti sa vodom i skuvati ga dok ne omekša. 

U šerpu sipati maslinovo ulje, dodati sitno isečen praziluk ili crni luk i pržiti dok luk ne omekša, dodati beli luk i pržiti samo dok ne zamiriše. U šerpu dodati sitnije sečen brokoli i pržiti sve zajedno oko 5 minuta, naliti sa povrtnom supom ili vodom i kuvati dok brokoli ne omekša, ne više od 5 minuta jer njemu ne treba puno da se skuva. Posoliti, pobiberiti i dodati suvi začin, dodati opran spanać ( ja sam koristila svež baby spanać )  i kuvati samo dok spanać ne svene.

U tu istu šerpu dodati skuvan i oceđen ječam i samleti sve štapnim mikserom ili u blender iz nekoliko puta. 

Ako je potrebno razrediti supu onako kako je vi volite, ako je potrebno. Poslužiti toplu supu i po želji preliti sa malo maslinovog ulja.

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар