четвртак, 31. март 2022.

Lovačke šnicle

 Svako ih pravi na svoj način i najvažije da tako vaša porodica voli..


Sastojci: 6 telećih šnicli, 40 g brašna, 400 ml pileće supe ili vode, 2 čena belog luka, 3 osrednje glavice crnog luka, 1 kašika džema od kajsija, 30 ml jabukovog sirćeta, ulje za prženje, 1 kašika ljutog ajvara i začini po ukusu: so, biber, suvi začin, peršun

Priprema:  Meso oprati, dobro osušiti i tučkom za meso malo istući. ( umeasto telećih šnicli možogu da se koriste i svinjske ) 
U brašno staviti biber i suvi začin, izmešati i svaku šniclu blago pobrašniti i pržiti na zagrejanom ulju samo dok obe stranice ne porumene. Izvaditi šnicle iz ulja i ostaviti na stranu.
U to isto ulje, ako je potrebno dodati još malo ulja, staviti crni luk da se prži, posoliti ili dodati malo suvog začina i pržiti dok ne omekša. Dodati sitno iselčen beli luk i prđiti svega nekoliko sekundi, samo da beli luk zamiriše.
U nekoliko kašika vode razmutiti džem od kajsija, dodati jabukovo sirće i kašiku ajvara ( ja sam koristila pire od paprika ) i sipati u šerpu, dodati brašno, vodu ili pileću supu, posoliti, pobiberiti i dodati začin po ukusu, sitno isečen peršun, promešati i skloniti sa ringle.
Ako želite da vam je sos svilenkast, bez ikakvih komadića luka, smrviti štapnim mikserom. Ja nisam jer mi ne smetaju komadići luka.

U vatrostalni pekač sipati polovinu pripremljenog sosa, preko naređati ispržne šnicle i preko šnicli staviti drugu polovinu sosa, poklopiti ili pokriti alu folijom, dobro ušuškati okolo i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta.


Tako pripremljene šnicle posuti seckanim peršunom i poslužiti uz kuvani krompir i salatom po vašem izboru.


Prijatno!!!



Нема коментара:

Постави коментар