Davno je nisam pravila a ova pasta se može koristiti za razne salate,supe i čorbe.
Sastojci:
ideja je odavde sa nekim mojim izmenama
1 glavica ljubičastog luka
1 žuta paprika ili boju koju imate
1 krastavac
desetak crnih maslinki
desetak sitnih paradajščića ( grape )
100 g mariniranog feta sira
2 kašike sitno iseckanog peršuna
Za preliv:
3 kašike iseckanog peršuna
2 kašike sveže isceđenog soka od pomorandže
2 kašike soka od limuna ili po ukusu
2 do 3 kašike maslinovog ulja
1/4 kašičice morske soli ili po ukusu.
sveže samleven biber po ukusu
desetak crnih maslinki
desetak sitnih paradajščića ( grape )
100 g mariniranog feta sira
2 kašike sitno iseckanog peršuna
Za preliv:
3 kašike iseckanog peršuna
2 kašike sveže isceđenog soka od pomorandže
2 kašike soka od limuna ili po ukusu
2 do 3 kašike maslinovog ulja
1/4 kašičice morske soli ili po ukusu.
sveže samleven biber po ukusu
Priprema:
Skuvanu pastu ocediti od vode i sipati kašiku maslinovog ulja i dobro izmešati, da se pasta ne zalepi.
Sitno iseckati ljubičasti luk i staviti u veću zdelu, dodati papriku, koju ste isekli na male kockice, maslinke, možete staviti cele, ili ih iseći na kolutove,krastavac oljuštiti i izvaditi deo gde su semenke, ako nisu krupne, ostaviti,dodati peršun, mariniranu fetu ( nju napravite veče ranije ) a može i obična izmrvljena feta i na kraju dodati male paradajze,koje ste isekli na četvrtine.
Dodati orzo pastu u povrće i preliti sa prelivom.
Sve dobro izmešajte.
Sok od limuna, pomorandže, maslinovo ulje, biber i so ( budite pažljivi sa solju jer solili ste vodu u kojoj ste kuvali pastu i feta sir je slan ) sve dobro izmiksajte u blenderu ili sa malom žicom za mućenje dok se ne pretvori u gustu tečnost.
Može vam biti kompletan obrok ili poslužiti kao prilog uz grilovanu piletinu.
Prijatno!!!!!
Odlično! Ova salata je baš po mom ukusu, pa ću je u najskorije vreme praviti! :)))
ОдговориИзбришиHvala Gago....i mi je obožavamo a volim i orzo, ali ga ne spremam baš tako često. Zagrljaj.
ИзбришиMnogo dobro izgleda, nisam nikada pripremala orzo pastu. Primamljivo izgleda ovako pripremljena. Volim i inače kad se pasta koristi za razne varijante salata.. Hvala za predlog i pozdrav iz kišnog Pomoravlja! :)
ОдговориИзбришиDrago mi je da sam mogla nešto da predložim. Od srca ti hvala i topli pozdrav za tebe i moje Pomoravlje.
ИзбришиJako dobro mi zvuči i izgleda, kod mene je orzo pomalo zapostavljen, ali evo prilike da orzo opet dođe na stol i to u ovoj salati !
ОдговориИзбришиJako volim ovu pastu, sutra ću je opet spremati, ali na malo drugačiji način.
ОдговориИзбриши