недеља, 30. новембар 2014.

Krem supa od pečenog belog luka

Dolazi nam zimski period i sa zimom i mnoge prehlade....skuvajte ovu supicu i ne bojte se ...... 


Sastojci:


20 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
morska so i biber
50 g putera
2 velike glavice crnog luka ili praziluk
3- 4 grančice majčine dušice
10 čena belog luka
600 ml domaće supe
100 ml pavlake za kuvanje
40 g sveže izrendanog parmezana
kriške limuna

Priprema:

Odvojiti dvadeset čena belog nluka i ne ljuštiti ga.Staviti u manju vatrostalnu posudicu,preliti sa maslinovimn uljem,biberom i solju,sve dobro izmešati,pokriti i ušuškati foliju svuda okolo posudice,i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 175*C, oko 40 minuta, dok pulpa belog luka potpuno ne omekša.


Izvaditi i ostaviti da se ohladi da možete da istisnete pulpu iz ljuske.


U šerpu staviti puter, zagrejati pa dodati iseckan crni luk i sitno iseckane listiće majčine dušice i pržiti dok luk ne omekša i postane staklast, oko 5 do 6 minuta.
Dodati pulpu od pečenog belog luka i ostatak svežeg belog luka i pržiti zajedno sa crnim lukom još 3 do 4 minuta.
Naliti sa supom, ( može i povrtna supa ) smanjiti temperaturu, polupoklopiti i kuvati oko dvadesetak minuta dok beli luk ne omekša.

Štapnim mikserom smrviti sve sastojke,dodati pavlaku za kuvanje i pustiti da se dobro zagreje, ali ne da provri.
Začiniti supu sa sveže samlevenim biberom i morskom solju.

U tanjir, iz kog ćete poslužiti supu, staviti četvrtinu sveže izrendanog sira, sipati vruću supu preko i nacediti sok iz jedne kriške limuna.
Posuti sa majčinom dušicom ili peršunom i poslužiti vruću.
Možete staviti i pečene kockice hleba.


Prijatno!!!!!

4 коментара:

  1. Jako zanimljiva juha iako sam već jela juhu od češnjaka ali se nije pekao već kuhao, ovo probam

    ОдговориИзбриши
  2. Dilajla, ako si probala sa kuvanim, volećeš i ovu, jer pečen beli luk ima mnogo lepšu aromu. Topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. Juha mi odlično zvuči i izgleda, na žalost ne smijem češnjak pa je neću isprobati, ali lijepa mi je za vidjeti !

    ОдговориИзбриши
  4. Ti si prva osoba koja mi je rekla da ne sme beli luk, doduše znam još jednu osobu, koja ga ne jede, koja ima izuzetno nizak pritisak i zbog toga ga ne jede.

    ОдговориИзбриши