Dolazi nam zimski period i sa zimom i mnoge prehlade....skuvajte ovu supicu i ne bojte se ......
Sastojci:
20 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
morska so i biber
50 g putera
2 velike glavice crnog luka ili praziluk
3- 4 grančice majčine dušice
10 čena belog luka
600 ml domaće supe
100 ml pavlake za kuvanje
40 g sveže izrendanog parmezana
kriške limuna
Priprema:
Izvaditi i ostaviti da se ohladi da možete da istisnete pulpu iz ljuske.
Dodati pulpu od pečenog belog luka i ostatak svežeg belog luka i pržiti zajedno sa crnim lukom još 3 do 4 minuta.
Naliti sa supom, ( može i povrtna supa ) smanjiti temperaturu, polupoklopiti i kuvati oko dvadesetak minuta dok beli luk ne omekša.
Začiniti supu sa sveže samlevenim biberom i morskom solju.
Posuti sa majčinom dušicom ili peršunom i poslužiti vruću.
Možete staviti i pečene kockice hleba.
Prijatno!!!!!
Jako zanimljiva juha iako sam već jela juhu od češnjaka ali se nije pekao već kuhao, ovo probam
ОдговориИзбришиDilajla, ako si probala sa kuvanim, volećeš i ovu, jer pečen beli luk ima mnogo lepšu aromu. Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиJuha mi odlično zvuči i izgleda, na žalost ne smijem češnjak pa je neću isprobati, ali lijepa mi je za vidjeti !
ОдговориИзбришиTi si prva osoba koja mi je rekla da ne sme beli luk, doduše znam još jednu osobu, koja ga ne jede, koja ima izuzetno nizak pritisak i zbog toga ga ne jede.
ОдговориИзбриши