Prvi put je pravim na ovaj način i mislim da će od sada biti i jedini način.Ovako pripremljena je izuzetno sočna i ukusna.
Sastojci:
po ukusu začini za ribu; sitno iseckan beli luk, limunov sok i korica,peršun, biber
3 do 4 koluta limuna + 2 za posluživanje
100 ml belog vina
po nekoliko grančica majčine dušice i svežeg peršuna ili estragona
30 g putera
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Koricu limuna izrendati, sok iscediti, pobiberiti i posoliti ribu,poprskati filete sa sokom i izrendanom koricom, sitno iseckanim belim lukom i peršunom i ostaviti na stranu ili u frižider za pola sata.
Pomeriti ih sa strane i dodati marinirane filete i pržiti ih oko 2 minuta, ali ih ne okretati. Sipati vino i na svaki filet ribe staviti pola količine putera i preko posuti sa svežim začinskim biljkama,koje vi volite.
Poklopiti, smanjiti temperaturu na osrednjo jaču i poširati oko 8 minuta, u zavisnosti od debljine fileta.
Prijatno!!!!!
Odlično :)
ОдговориИзбришиHvala ti puno.
ИзбришиVolim ribu i ovako pripremljena jako dobro zvuči i izgleda, rado ću isprobati !
ОдговориИзбришиBranka, hvala i nećeš se pokajati..izuzetno je sočna a možeš i piletinu spremiti na ovaj način.
Избриши